Într-o prognoză emisă la începutul acestei luni, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că în următoarele 4 săptămâni valorile termice înregistrate în România vor fi peste cele normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării. În aceste condiții, în care și vara lui 2023 va fi una…
Întrerupere programată la furnizarea apei într-o localitate din Timiş
Pe 19 și 20 ianuarie, între orele 9-15, în Vucova se va efectua spălarea bazinului de înmagazinare și a rețelei de distribuție. Pe durata lucrărilor, în prima zi se va opri furnizarea apei în localitate, iar a doua zi presiunea apei va fi scăzută. Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei…
Avertisment Aquatim: apa potabilă nu este pentru udatul grădinilor
Începutul sezonului cald readuce în discuție o problemă pe care Aquatim o semnalizează an de an consumatorilor săi: udatul grădinilor și al spațiilor verzi din jurul imobilelor cu apă din rețeaua publică duce la scăderea drastică a presiunii apei de la robinet. Peste tot în lume, sistemul de aprovizionare cu apă este dimensionat doar pentru…
Atenție, apa potabilă nu este pentru udatul grădinilor! Cum recomandă Aquatim să procedați
Având în vedere temperaturile crescute și lipsa precipitațiilor din ultima perioadă, Aquatim face încă un apel către consumatori să evite utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor. Acest lucru este cu atât mai necesar în sezonul estival, când crește consumul menajer al apei de la robinet. Acest mesaj nu este o noutate, compania atrăgând și până…
Presiune scăzută a apei în mai multe localități din Timiș
În perioada 14 – 15 ianuarie, în intervalul orar 09 – 13, se vor efectua spălări ale rețelelor de apă din localitățile Racovița, Hitiaș și Ficătar. Din acest motiv, presiunea apei în aceste localități va fi scăzută. De asemenea, în perioada 13 – 15 ianuarie, între orele 9 și 13, se vor efectua spălări ale…
Apa din Bega reprezintă principala sursă de alimentare a consumatorilor din Timişoara
Cea mai mare parte a apei potabile distribuite în Timişoara provine din Bega, doar o treime fiind din foraje de mare adâncime. Bega, care traveresează oraşul, oferă permanent cantitatea de apă necesară, iar, la nevoie, se poate utiliza şi rezerva din lacul Surduc, arată datele Aquatim. Societatea Aquatim foloseşte pentru alimentarea consumatorilor din Timişoara peste…
Moşniţa rămâne marţi fără apă potabilă
Aquatim anunță că miercuri, 14 august, între orele 09:00 şi 14:00, se va întrerupe furnizarea apei potabile în Moșnița Nouă, pentru lucrări de extindere a rețelei de distribuție a apei. Vor fi afectate localitățile Moșnița Veche și parțial Moșnița Nouă – străzile situate de o parte și alta a drumului judetean Dj595D – ( Drumul Boilor).
Inundațiile din mai multe zone din Timiș au contaminat apa potabilă cu e.coli
Inundațiile din zona de munte a Timișului, care au avut loc zilele trecute, au dus la apariția unor noi probleme. Apa folosită în gospodării are conținut ridicat de bacterii coliforme, mai ales e.coli. Ploile abundente din ultimele două săptămâni au dus la ridicarea foarte mult a pânzei freatice din zonele unde au avut loc și…
Rețea de apă potabilă în Silagiu, după o investiție de peste 500.000 de euro
Locuitorii din Silagiu vor avea, în sfârșit, apă potabilă în sistem centralizat. Investiția care îi va „lega” de rețeaua din Buziaș va fi finalizată anul viitor și este susținută financiar de Aquatim.
Pericol la robinete! Nu va conectati forajele proprii la reteaua publica
La Aquatim au ajuns, în ultima perioadă, mai multe sesizări referitoare la calitatea apei de la robinete. În urma verificărilor, angajații companiei de apă-canal au constatat că tot mai mulți timișeni își conectează forajele proprii la instalațiile de apă legate la rețeaua publică. Acest lucru este însă foarte periculos.
In vizita la… OZN! De Ziua Mondiala a Apei
Stația de tratare Urseni, de pe Calea Urseni, se deschide pentru curioși, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Peste 400 de elevi și studenți și-au anunțat deja participarea la acest eveniment în timpul căreia va putea fi vizitat si… OZN-ul atât de popular pe Internet.
S-a rezolvat: apa de la fantanile publice din Timisoara e buna de baut!
Acum trei săptămâni, primarul Nicolae Robu avertiza timșorenii să fie atenți la apa de la fântânile publice din oraș. O parte dintre ele aveau grave probleme, care, între timp, s-au rezolvat.
Beti apa de la fantanile publice? Aveti grija, s-ar putea sa fie toxica
Timișorenii care beau apă de la fântânile publice ar trebui să se gândească de două ori înainte de a face acest lucru. Municipalitatea a descoperit, în urma unor controale, că apa de la unele dintre fântânile din oraș este contaminată. La o parte dintre ele există probleme cu bacterii, în timp ce la altele apa este toxică din punct de vedere chimic.
Fantanile din zonele inundate, verificate de inspectorii DSP
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş intervin în zonele inundate de la Gătaia şi Roviniţa Mare, pentru asigurarea asistenţei medicale. Va fi supravegheată, de asemenea, calitatea apei de băut şi se va face dezinfecţia fântânilor.
O noua sursa de apa potabila la Ghiroda
Locuitorii din Ghiroda vor primi, de vineri, apă potabilă din Timișoara. Rețeaua existentă a fost înlocuită cu una nouă, care aduce apă din oraș. Practic, s-a creat o legătură între rețeaua de distribuție din Timișoara și cea din Ghiroda în lungime de aproximativ 2,2 kilometri.