La aproape un an de când stau degeaba într-un garaj al RATT, celebrele minibuze electrice au ajuns în administrarea… regiei de transport! Un proiect în acest sens a fost aprobat joi de consilierii locali, iar de săptămâna viitoare mașinuțele vor circula prin parcuri.
Primăria Timișoara a cumpărat, în vara anului trecut, două minibuze electrice, a câte 14 locuri, cu care intenționa să le ofere turiștilor circuite prin oraș. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu aceea din târg, astfel că mașinuțele nu sunt omologate nici în momentul de față, pentru că RAR a anunțat că nu există proceduri. În plenul extraordinar de joi după-amiază, consilierii locali au votat însă un proiect „privind darea în administrarea RATT a unor bunuri ce aparţin domeniului privat al municipiului Timişoara”. „Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 206/ 15.04.2014 a fost aprobată achiziţia a două bucăţi minibuze electrice cu 14 locuri, motor 72V/ 7,5KW destinate asigurării necesităților de transport persoane și pentru organizarea de acțiuni, transport persoane la evenimente și manifestări în municipiul Timișoara (conferințe și congrese științifice, târguri și expoziții etc.), cu participarea unor invitați din țară și/ sau străinătate (…) RATT dispune de personal calificat în vederea utilizării acestor mijloace de transport persoane”, scrie în proiect.
Practic, după ce au trecut oficial în administrarea regiei de transport, vehiculele vor ieși pe traseu, dar nu pe drumurile publice, ci… prin parcuri. „Minibuzele vor circula în Parcul Copiilor și la Grădina Zoologică, pentru început. Cred că de săptămâna viitoare. Va fi gratuit, este o ofertă pentru copii, în primul rând, pentru vizitatori. În cazul în care nu există interes și nu va un grad de folosire suficient care să justifice plata unui șofer, ne vom reconfigura programul. Dar este o ofertă din partea noastră pentru copii”, a afirmat, după plen, primarul Nicolae Robu. Edilul e convins însă că mașinuțele ar putea circula, într-o bună zi, și pe străzile Timișoarei. „Nu vom renunța la ideea de a avea minibuze turistice prin oraș. Din momentul în care vom putea să le folosim și pe drumuri publice, inclusiv în centrul istoric. City managerul Sorin Drăgoi mi-a adus la cunoștință că ar fi apărut un act normativ de nivel național, special pentru omologarea unor astfel de mijloace de transport, și vom intra pe procedură, pentru că interesul nostru este să le omologăm”, a mai spus Robu. Conform acestuia, minibuzele pot circula și cu viteză mai mare de 25 km/h, dar… numai după omologare.
La Timișoara a ajuns și ultimul din cele 17 tramvaie produse de Bozankaya, în lotul…
SCM winsed.swiss Timișoara o înfruntă pe CSM CSU Oradea duminică, de la ora 18:00, în…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de beneficiar și Expert Business Center…
Consiliul Județean Timiș va trebui să semneze un acord de colaborare cu primăriile din Dumbrăvița…
Mai sunt doar câteva zile din acest an, iar dacă licitația pentru realizarea unei noi…
Peste 60% dintre români consideră că decizia Curții Constituționale a României de a anula turul…