Liberalii incearca sa-l aduca pe Balint Petrescu in CJ, Bojin le taie elanul

Liberalii încearcă marea cu sarea la viitorul plen al CJ Timiș. Ei au inițiat un proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier județean, rămas liber după excluderea lui Sorin Cociobea. Propunerea lor este Balint Petrescu, dar proiectul nu are niciun fel de aviz favorabil.

La finele lunii aprilie, Sorin Cociobea a fost exclus din CJ Timiș, prin votul a 21 dintre colegii săi. Cociobea a fost ales consilier județean pe listele fostului PDL, dar a trecut la PSD în toamna lui 2014, în cele 45 de zile de valabilitate ale Ordonanței 55. La plenul din martie, el a anunțat că renunță la social-democrație, alegând independența. Plecarea sa din CJ Timiș a creat o situație inedită, pentru că, practic, din punct de vedere legal, nimeni nu știe cine îi poate lua locul. În aceste condiții, liberalii au întocmit un proiect de hotărâre care ar urma să-l valideze, în locul lui Sorin Cociobea, pe Balint Petrescu. „Noi am inițiat un proiect. Validarea unui nou consilier se face în urma unui proiect, pe care grupul PNL a decis să-l depună. Subiectul este delicat, dar locul a fost vacantat după plecarea lui Sorin Cociobea, ales pe listele PDL în 2012, așa că noi considerăm că e firesc ca el să fie ocupat de următorul candidat aflat pe lista PDL de la acea vreme”, explică Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PNL Timiș, la rândul ei consilier județean.

Lucrurile sunt însă foarte complicate, iar proiectul ar putea să nu ajungă nici măcar la vot. „Avizul de la Juridic e nefavorabil. Raportul e făcut pentru respingerea proiectului, e cu aviz negativ din majoritatea comisiilor. A fost respins ca idee și probabil că o să se pună în discuție, dar va fi scos. Având în vedere că Sorin Cociobea este în instanță, cred că nu e în regulă să ne luăm la bătaie pe tema postului pe care el îl contestă în instanță”, afirmă președintele CJ, Titu Bojin. Acesta confirmă că solicitările de clarificare a situației, făcute la București, au rămas, până acum, fără răspuns. „Nu am primit de la București un răspuns clar. Răspunsul primit din zona parlamentară nu este clarificat și nu ni s-a spus cine poate să vină, ăla sau ăla”, mai spune Bojin. Dacă înlocuitorul lui Sorin Cociobea ar trebui să vină de pe lista USL, următoarea este Vergina Popescu, inspector la Inspectoratul de Stat în Construcții. „Eu am pus colegii să discute dacă acceptă funcția de consilier sau rămâne funcționar public. Mă îndoiesc că-și dă demisia ca să vină consilier județean și, în condițiile astea, e Filip Stancu”, a conchis șeful CJ.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

12 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

13 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

14 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

14 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

16 ore ago