Categories: Economic

Oportunitati de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (P)

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în 19 iunie, de la ora 10, în Sala CEDO a sediul CCIAT din Piața Victoriei 3, conferința de informare privind Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, adresată fermierilor, investitorilor și autorităților locale care pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurală.

În 26 mai, Comisia Europeană a transmis României decizia oficială de aprobare a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Țara noastră are alocată prin PNDR 2014 – 2020 o sumă totala de 9,472 miliarde de euro, din care 8,127 miliarde de euro reprezintă fondurile europene, iar 1,345 miliarde de euro reprezintă contribuția națională. Noul program destinat dezvoltării agriculturii cuprinde 15 măsuri de finanțare, iar creșterea productivității agroalimentare și integrarea producției naționale în lanțuri alimentare reprezintă cele două obiective majore urmărite în noul PNDR.

Seminarul își propune să abordeze acele aspecte care de obicei sunt numai pe masa de lucru a consultanților, dar care sunt extrem de utile solicitantului atunci când decide să acceseze un program de finanțare nerambursabilă. Înainte de orice, solicitantul trebuie să știe care sunt factorii de reușită, dar și factorii de risc ai proiectului. Conferința va fi susținută de reprezentanți ai Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest, alături de care va participa, din partea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Iulian Bucătaru, director general adjunct infrastructură, leader și investiții non-agricole.

Aspecte dezbătute: Prezentare Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020”; De la idee la proiect. Cerințele finanțatorului. Beneficiari eligibili. Activități eligibile. Criterii de eligibilitate. Criterii de selecție. Investiții eligibile; Fundamentarea ideii de proiect. Aspecte cheie ale cererii de finanțare – obiective, activități, rezultate, resurse; Produse bancare în sprijinul companiilor. Prezentare servicii oferite de Unicredit Tiriac Bank. Participarea este gratuită pe baza invitației. Informații suplimentare și confirmări de participare la telefon: 0372-185.279 sau 0256-490.771/2, e-mail: rcolban@cciat.ro, Rafaela Colban – consultant cameral.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

31 de minute ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

55 de minute ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

2 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

2 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

2 ore ago