Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în 19 iunie, de la ora 10, în Sala CEDO a sediul CCIAT din Piața Victoriei 3, conferința de informare privind Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, adresată fermierilor, investitorilor și autorităților locale care pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurală.
În 26 mai, Comisia Europeană a transmis României decizia oficială de aprobare a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Țara noastră are alocată prin PNDR 2014 – 2020 o sumă totala de 9,472 miliarde de euro, din care 8,127 miliarde de euro reprezintă fondurile europene, iar 1,345 miliarde de euro reprezintă contribuția națională. Noul program destinat dezvoltării agriculturii cuprinde 15 măsuri de finanțare, iar creșterea productivității agroalimentare și integrarea producției naționale în lanțuri alimentare reprezintă cele două obiective majore urmărite în noul PNDR.
Seminarul își propune să abordeze acele aspecte care de obicei sunt numai pe masa de lucru a consultanților, dar care sunt extrem de utile solicitantului atunci când decide să acceseze un program de finanțare nerambursabilă. Înainte de orice, solicitantul trebuie să știe care sunt factorii de reușită, dar și factorii de risc ai proiectului. Conferința va fi susținută de reprezentanți ai Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest, alături de care va participa, din partea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Iulian Bucătaru, director general adjunct infrastructură, leader și investiții non-agricole.
Aspecte dezbătute: Prezentare Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020”; De la idee la proiect. Cerințele finanțatorului. Beneficiari eligibili. Activități eligibile. Criterii de eligibilitate. Criterii de selecție. Investiții eligibile; Fundamentarea ideii de proiect. Aspecte cheie ale cererii de finanțare – obiective, activități, rezultate, resurse; Produse bancare în sprijinul companiilor. Prezentare servicii oferite de Unicredit Tiriac Bank. Participarea este gratuită pe baza invitației. Informații suplimentare și confirmări de participare la telefon: 0372-185.279 sau 0256-490.771/2, e-mail: rcolban@cciat.ro, Rafaela Colban – consultant cameral.
Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonis, afirmă că, în ultimele două luni s-a lucrat la conacul…
Grupul aleșilor poporului pe listele SOS a depus jurământul în Parlamentul României. Sunt oameni nu…
La Timișoara a ajuns și ultimul din cele 17 tramvaie produse de Bozankaya, în lotul…
SCM winsed.swiss Timișoara o înfruntă pe CSM CSU Oradea duminică, de la ora 18:00, în…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de beneficiar și Expert Business Center…
Consiliul Județean Timiș va trebui să semneze un acord de colaborare cu primăriile din Dumbrăvița…