Categories: PartideUltima ora

Protest batut de soare la Timisoara! Liberalii ii cer lui Ponta sa plece / FOTO

Doar vreo 200 de persoane au raspuns, vineri, apelului lansat de PNL Timis, de a protesta impotriva Guvernului Ponta. Oamenii s-au strans greu, dar copresedintele Dan Popa se astepta inca de joi sa se intample asa. Celalalt copresedinte, Nicolae Robu, n-a venit, deși era așteptat. Popa nu considera ca asta ar fi o problema.

Liberalii s-au adunat greu vineri, la protestul organizat în fața Prefecturii Timiș. Copreședintele Dan Popa estima, joi, o prezență de 400-600 de persoane, însă, la ora anunțată, 11, la locul mitingului ajunseseră cel mult 30. Pe parcurs, oamenii au mai venit, însă nici vorbă de mobilizarea anunțată joi de copreședintele Dan Popa. Acesta estima o participare de 400-600 de persoane, dar recunoștea, pe de altă parte că, și dacă numărul protestatarilor va fi mai mic, nu va fi o dramă. Popa pregătea oarecum terenul pentru semi-eșecul de vineri, când liberalii n-au reușit să ocupe integral nici măcar parcarea din fața Palatului Administrativ. Mulți dintre protestatari erau membri ai organizației de tineret și purtau pancarte pe care scria „Plagiator, ţi-e frică de popor?”, „Ponta ş-o-va lua!”, „Tata e în Spania, mama nu e curvă” sau „Victoraş, să ne laşi”. S-au fluturat steaguri tricolore și s-a strigat „Jos Guvernul Ponta”, „Ponta, nu uita, Timişoara nu te vrea” și „Jos Guvernul lui Pinocchio”.

Unii au adus găleți inscripționate PSD, pe care au spus că le returnează de unde au venit, dar cea mai susținută activitate a fost aceea de… retragere la umbră. Protestatarii au făcut ture, cu schimbul, sub copacii de pe marginea liniei de tramvai și, la un moment dat, a început împărțirea de apă la sticle de jumătate de litru. „Acest protest nu este un eșec, ci dimpotrivă. Și nu stau la umbra, ci poate se mai rotesc (participanții – n.r.). E o oră, o zi și o căldură nepotrivite pentru ceea ce facem și totuși facem. Noi nu avem targeturi, să mobilizăm 486 de oameni… V-am spus, încercăm să avem între 400 și 600… Acum cred că avem 300-350, cred… Dacă vreți să știți câți sunt exact, numărați-i. Am dorit să facem o manifestație corectă, decentă… Credem că am reușit, o să mai stăm cât rezistăm, nu punem sănătatea nimănui în pericol”, a declarat Dan Popa. Rezistența a mai durat cam… 15 minute, după care, ca la un semn, lumea s-a împrăștiat în toate părțile. Asta, deși Popa susținea că protestatarii nu vor pleca până când nu ajunge și celălalt copreședinte. „Primarul Nicolae Robu o să vină, are un ambasador în vizită. Va ajunge și el Nu plecăm până nu vine. 100%”, afirma Popa… Până la spargerea protestului, care era autorizat până la ora 14, Nicolae Robu nu și-a făcut apariția.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

8 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

8 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago