Categories: Social

Se intampla in Romania: 19 asociatii, inclusiv una din Timisoara, cer cursuri de abstinenta in scoli!

O scrisoare șocantă a fost trimisă miniștrilor Educației și Sănătății, cărora li se cere să promoveze în școli „cel mai bun lucru pentru sănătatea copiilor”, și anume abstinența până la căsătorie. Printre cele 19 ONG-uri care semnează această epistolă se numără și asociația timișoreană „Darul Vieții”.

Scrisoarea este o reacție la propunerea ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, care vrea să introducă Educația sanitară ca materie obligatorie în școli, dar și la scrisoarea altor organizații, care aduc în discuție recomandarea Comitetului ONU de a introduce Educația sexuală în școli, amintind că România ocupă prima poziție în UE la numărul de fete sub 15 ani care devin mame. Una dintre cauze ar fi și lipsa unui program național coerent de educare a tinerilor privind sănătatea și drepturile sexuale și reproductive. Educația sanitară ar trebui introdusă în programa școlară, de la clasa la clasa a XII-a, de anul viitor.

Scrisoarea semnată de cele 19 asociații se numește „Educație pentru sănătate – da, educație ideologică – nu!”. Autorii ei susțin că ultimele descoperiri din medicină și știință demonstrează clar că „tinerii, în special fetele, ar trebui să-și întârzie debutul sexual până la căsătorie, în primul rând din motive medicale (…) în acest moment, la nivel mondial, nu există niciun indicator care să garanteze eficiența unui program de «educație sexuală comprehensive» în școli, ci mai degrabă dimpotriva. În Marea Britanie, țară cu experiență de 30 de ani în domeniu, situația s-a înrăutățit în urma introducerii acestei materii”, însă nu oferă și date certe referitoare la acest subiect.

„Concluzia noastră, susținută de datele științifice actuale (neprecizate însă – n.r.), este că elevii, copiii noștri, trebuie educați spre înfrânarea trupească și amânarea relației intime până la vremea căsătoriei. Aceasta este singura cale către sănătatea și bunăstarea lor, evitând bolile venerice, avorturile și suferința emoțională. Valorile «revoluției sexuale» nu sunt compatibile cu o educație în spiritul dragostei, responsabilității, grijii față de sine și respectului pentru ceilalți. Faptul că normalitatea poate părea astăzi o raritate nu trebuie să ne determine a înceta să o căutăm”, conchid autorii scrisorii. Textul integral poate fi citit aici.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago