Categories: Ziaristu' de terasă

Cand Marian si Oana se cearta ca orbii, Marilen vine pe turnanta

Spre deosebire de PSD, PNL Timiș n-are nicio problemă în a-și găsi candidat pentru Primăria Timișoarei. În lipsa unui contracandidat viabil, Nicolae Robu va câștiga fluierând un al doilea mandat, chiar dacă va face campanie la Dubai, Singapore sau Miami. În schimb, liberalii au mari dureri de cap cu un candidat pentru șefia CJ Timiș. O poziție la care jinduiesc destui din partid, cu sau fără veleități administrative. Unii dintre liberalii veniți din PDL susțin – e drept, nu în declarații oficiale, ci în interiorul partidului – că postul le revine lor, în contrapartidă cu candidatura lui Robu. Evident că vechii liberali afirmă că oricine se poate înscrie în competiție, unde cel mai puternic criteriu de selecție ar trebui să fie meritocrația (sic!). Cel mai probabil în această toamnă, candidatul va fi desemnat în urma unei competiții interne.

Primul care a furat startul în această campanie internă a fost Marian Vasile, fost vicepreședinte al CJ Timiș, protejat al primarului Robu. Atât de protejat, încât și-a scos colegii din pepeni prin infatuările sale. Dar asta n-ar fi nimic, dacă nu ar fi conspirat în secret pentru a fi desemnat deja oficial candidat la șefia CJT. Numai că și-a găsit deja un puternic adversar în persoana purtătorului de cuvânt al PNL Timiș, consilierul județean Oana Gaita. Toată lumea din partid știe că între cei doi există o continuă răfuială, Gaita refuzând chiar să mai emită comunicate de presă pentru Vasile. Ba, ca să mai pună puțin gaz pe foc, Gaita nu s-a oprit aici și a livrat presei, „pe surse”, informații cel puțin ilare, cum că primarii liberalii au votat și o doresc. Nu, nu la casele lor, ci cocoțată în vârful CJT. Se pare însă că ambițiile manifeste ale purtătoarei de cuvânt sunt niște perdele de fum, în spatele cărora ar sta consilierul județean Paul Moldovan, pe care Gaita l-ar sprijini în lupta pentru șefia CJT. Cine-i Paul Moldovan? Bună întrebare! Nu-i întrebați nici pe colegii de partid, că nici ei nu știu. Nici Google nu știe mai multe, decât faptul că e consilier județean.

Ei bine, în timp ce, în teritoriu, Marian și Oana fac aceste jocuri infantile, la cotitură se pregătesc pentru candidatura la șefia CJT cel puțin două personaje grele. În primul rând, e vorba de rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea. Care recent a descoperit că este membru PNL, deoarece în urmă cu vreo opt ani – nimeni nu știe cu certitudine data – s-ar fi înscris în… PDL. Lucru care nu l-a oprit, anul trecut, să fie la un pas de-a candida pentru PSD la alegerile parțiale pentru Colegiul III Deputați Timișoara. Pirtea și-ar dori, se pare, să candideze pentru PNL la șefia CJT. Un lucru care se știe deja în filială, vechii liberali nefiind deloc bucuroși de acest lucru. Ideea este că dacă Pirtea își va dori cu adevărat candidatura, nu i se va putea opune nimeni. Nu de alta, dar este protejat chiar de co-președintele PNL, Vasile Blaga. Or, nimeni nu i se va opune „buldogului” când va da cu pumnul în masă. Nici măcar Robu, pentru a-l susține pe „meritocratul” Vasile. Dacă Pirtea se va răzgândi cumva, există o altă variantă puternică. Și anume Sorin Supuran, care are destule relații la București (de exemplu, Ludovic Orban) pentru a-l susține pentru această candidatură. La ultimele alegeri din PNL Timiș, Supuran a fost contracandidatul lui Robu, acesta din urmă câștigând disputa la limită.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

6 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

6 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

8 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

8 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

9 ore ago