Viitorul Aquapark al Timișoarei a fost readus în discuție în plenul Consiliului Local. Doi aleși, respectiv Daniel Idolu (PSD) și Nistor Geană (PLR), au propus ca parcul să fie amplasat în zona Mehala, găsindu-se deja un spațiu pentru el. Totuși, Nicolae Robu nu este convins că această variantă este demnă de luat în seamă.
Consilierii locali Daniel Idolu (PSD) și Nistor Geană (PLR) au venit cu o nouă propunere în ceea ce privește aquapark-ul de la Timișoara. Cei doi propun drept amplasament un teren de 12 hectare situat la doar 5 km de centrul orașului, în zona Mehala. În proiectul prezentat, aceștia specifică faptul că parcul ar putea să aibă două bazine exterioare ( aproximativ 5.000 mp) cu apă termală și două interioare, o zonă SPA de relaxare, masaj, hidroterapie și fizioterapie (3.500 mp) și o zonă de recepție și vestiare (1.500 mp). De asemenea, complexului i se adaugă și un hotel cu 70 de camere, care s-ar întinde pe o suprafață de 1.625 mp, dar și o parcare cu 300 de locuri. Nu în ultimul rând, parcul ar mai conține și un teren de tenis și două terenuri de minifotbal și baschet.
Edilul Nicolae Robu este de părere că un astfel de complex nu are ce căuta în oraș, fiind mai viabilă o locație dinafara urbei. „Desigur că Timișoara necesită un parc de distracții și un aquapark. Se știe că am vorbit demult despre așa ceva și că doresc să realizam așa ceva, numai că, atunci când faci o investiție atât de mare, trebuie să ai în vedere toate aspectele ce țin de ea și de exploatarea ulterioara. Trebuie să ai minimum 1.000 de locuri de parcare în zona adiacentă, spre exemplu. Și atunci, rămâne o întrebare: merită să dedici din terenul foarte scump care este în oraș, bun pentru alte dezvoltări, cu o suprafață atât de mare, ca să faci un asemenea parc? Sau, mai degrabă, este rațional, să facem și noi în Timișoara ce au făcut cu toții din alte părți, să amplasăm un astfel de parc puțin in afara orașului”, a declarat Robu, făcând aluzie la faptul că există deja în discuție varianta unui aquapark la Dudeștii Noi.
Pe lângă planul propus, cei doi consilieri au făcut și o interpelare solicitând ca studiul de fezabilitate pentru aquapark să fie făcut cât mai repede. „Este oportună și relativ urgentă finalizarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de interes local și regional, deoarece trebuie să fim pregătiți cu documentele necesare întocmirii și depunerii cererii de finanțare în momentul în care se publică ghidul solicitantului, aferent axei de finanțare gestionate de ADR 5 Vest. Finanțarea acestui obiectiv, în proporție de 70% din bugetul local, trebuie să fie dedicată în primul rând contribuabililor Timișoarei”, a solicitat Idolu. Robu nu pare să fie prea grăbit în această privință și spune că SF-ul se va face, dar încă nu se știe când. Mai mult, edilul a declarat că materialul realizat de cei doi consilieri nu va fi neapărat luat în considerare atunci când se va realiza studiul de fezabilitate: „Nu, nu, nu! Specialiștii care vor elabora SF-ul vor aborda lucrurile din punctul lor de vedere. Nu știu cine a întocmit acest material, dacă cei care l-au întocmit sunt specialiști sau nu… Evident că noi le punem la dispoziție și acest material, dar fără nimic imperativ pentru ei. Un oraș că Timișoara trebuie gândit pe un orizont de timp de zeci de ani”, a concluzionat primarul.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…
Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…