Alexa & co, corigenti in fata celei mai mari asistente din Liga I

Concluzia după jocul dintre Poli Timişoara şi Pandurii Târgu Jiu, încheiat cu victoria la limită (1-0) a oltenilor, ar fi că spectatori ar fi, dar ar mai fi nevoie şi de echipă. Spectatorul, cel pentru care intră pe teren fotbaliştii, nu a văzut nimic din ceea ce ar trebui să-l determine să revină din nou la următorul joc.

Determinare ioc din partea celor mai mulţi dintre actorii principali de pe terenul de joc, faze interesante nici atât, nicio ocazie clară de gol, un fault imbecil comis de Gabriel Cânu, care a făcut ca Poli să preia „lanterna roşie” încă din prima etapă, un joc previzibil şi plictisitor, acestea sunt ingredientele de care au avut parte cei peste 10.000 de spectatori la jocul cu Pandurii. Cel puţin aşa stau lucrurile la prima vedere. Cine ştie, poate pe viitor vom vedea o altă faţă a trupei pregătită de Dan Alexa, dar primul examen a fost picat cu brio. Şi nu oricum, ci în faţa a peste 10.000 de spectatori. Să recunoaştem, puţini ne aşteptam ca arena „Dan Păltinişanu” să fie populată de un număr aşa mare de spectatori, dacă ţinem cont că jocul cu Pandurii a fost programat într-o zi de luni, la ora 21.

Statistic vorbind, stadionul timişorean a fost cel mai populat în prima etapă a Ligii I, numărul spectatorilor fiind dublu faţă de locul doi în clasament, care este ocupat de Steaua Bucureşti, jocul campioanei fiind urmărit de 5.500 de spectatori pe arena „Naţional”. ASA Târgu Mureş – Dinamo Bucureşti şi Universitatea Craiova – FC Botoşani sunt următoarele în clasament, cu câte 4.000 de spectatori, în vreme ce la jocul dintre Viitorul Constanţa şi CFR Cluj au asistat 3.500 de spectatori. Aşadar, făcând un simplu calcul, jocul Poli – Pandurii a adunat la un loc spectatori cât Steaua – Petrolul, ASA Târgu Mureş – Dinamo şi Universitatea Craiova – FC Botoşani. Rămâne de văzut dacă spectatorii timişoreni vor mai avea acelaşi apetit pentru jocurile lui Poli, care are programat următorul joc de acasă tot într-o zi de luni, cu FC Botoşani. Multe depind de etapa viitoare, atunci când trupa lui Dan Alexa evoluează pe terenul CFR-ului clujean, o echipă cu probleme financiare, dar cu fotbalişti valoroşi în lot. Dacă se va produce un miracol la Cluj, şi Poli se va întoarce măcar cu un punct la Timişoara, şansele ca spectatorii să revină pe stadion sunt destul de mari.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago