Categories: Economic

Atentie, autostrada! Pe A1, indicatoarele rutiere induc in eroare soferii!

Avem autostradă spre Ungaria, de ce ar trebui s-o și folosim? Șoferii care s-au aventurat pe noua șosea au avut parte de surprize neplăcute, pentru că… efectiv nu au știut pe unde s-o ia! Asta, pentru că indicatoarele rutiere sunt fie prost întocmite, fie inexistente. Asociația Pro Infrastructura cere oficial CNADNR să intervină.

De la finele săptămânii trecute, românii pot ajunge la Budapesta în două ore, pe autostradă, și de acolo, mai departe, spre Europa. Lotul II din Autostrada Nădlac – Arad are în total 16 kilometri, șase dintre fiind deschiși circulației la finele anului trecut. Pe 11 iulie a fost tăiată panglica pentru ceilalți zece kilometri, între DN 7 Pecica și Arad. Autostrada Nădlac – Arad are o lungime totală de 39 de kilometric și a fost realizată, în cele din urmă, de asocierea italo-germană Astaldi-Max Boegl. Toate bune și frumoase, numai că șoferii au început deja să se plângă că… nu știu pe unde s-o ia! Semnalul de alarmă l-au tras, ca de obicei, cei de la Asociația Pro Infrastructura.

„Mulți șoferi care au mers pe autostrada Nădlac-Arad ni s-au plâns că există probleme de semnalizare și că s-au rătăcit din cauza panourilor insuficient de clare. Oamenii susțin că „au avut dificultăți de orientare, deoarece nu au fost îndrumați în direcția dorită de la nodul dintre A1 și A11. Mai precis, pe sensul Nădlac – Arad este vorba despre absența orașelor Deva și Sibiu de pe indicatoare (…) Ne-au fost semnalate cazuri de șoferi care, ajunși la respectiva bifurcație, au efectuat manevre periculoase – schimbarea bruscă a benzii, oprire și mers în marșarier – tocmai datorită din cauza semnalizării existente (…) De asemenea, semnalăm absența unui indicator la sensul giratoriu de la intersecția DN7 cu A11 care să arate direcția către Nădlac / Ungaria pe autostradă. Indicatorul existent în acel sens giratoriu arată către Nădlac pe vechiul traseu (DN7). Din acest motiv, numeroase autovehicule care circulă pe ruta Deva – Ungaria nu urcă pe autostradă decât la nodul Pecica”, spun cei de la Pro Infrastructura. În aceste condiții, într-o scrisoare oficială adresată șefului CNADNR, Narcis Neaga, Asociația Pro Infrastrucură solicită ca „pe panourile de preselecție de pe sensul către Arad anterioare nodului mai sus menționat să fie indicate expres direcțiile Deva și / sau Sibiu, pentru ca șoferii să poată lua o decizie în cunoștință de cauză, iar în sensul giratoriu de la intersecția DN7 cu A11 să fie instalate panouri care să indice ruta către Ungaria pe autostradă”.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

8 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

11 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

11 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

13 ore ago