În Timișoara, ca în multe alte orașe din țară, furturile de biciclete sunt la ordinea zilei. Un studiu realizat de o firmă de asigurări, în parteneriat cu diferiți bloggeri specializați în ciclism, oferă mai multe informații interesante. Printre acestea, ce culori preferă hoții sau de unde și când se fură cel mai des bicicletele.
Dacă vi s-a furat bicicleta și nu ați mai dat niciodată de ea, vă aflați în aceeași barcă cu majoritatea bicicliștilor. Conform studiului, 92,3% din bicicletele furate nu sunt recuperate niciodată de proprietari. Asta, în condițiile în care peste jumătate dintre posesorii de biciclete au rămas fără vehicule cel puțin o dată. Curios este și faptul că 33% dintre cei cărora li s-au furat biciclete au preferat să nu denunțe furtul, în timp ce majoritatea anunță astfel de situații la Poliție, pe Facebook sau pe forumuri. Pagubele sunt destul de mari, iar studiul arată că bicicletele furate costa între 500 și 2.000 de lei fiecare.
În ceea ce privește opțiunile de protejare ale bicicletelor 54,3% dinte cicliști preferă metodele antifurt, în tip ce 37% optează pentru asigurări. De asemenea, 72,9% dintre cei 1.000 de participanți la studiu au declarat că în România nu sunt adoptate măsurile necesare pentru combaterea furtului de biciclete. Deși pare greu de crezut, culoarea ar putea să facă bicicleta mai atractivă pentru hoți. Aceștia au o preferință pentru bicicletele negre sau albastre, care se fură cel mai des. Cele mai multe sunt sustrase din scările de bloc (39,5%), spațiul public (26,7%), din curți (13,3%) sau garaje (4,5%). Faptul că e lumină afară nu pare să-i inhibe deloc pe hoți: studiul demonstrează că 57% din biciclete sunt furate în timpul zilei.
Joi, 19 decembrie, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind…
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…