Piața forței de muncă din zona Banatului nu va fi prea mult afectată în cursul anului 2021, arată un raport întocmit de cei de la Hipo, pe baza consultărilor realizate la peste 300 de companii din regiune. Salariile plătite vor crește, dar nesemnificativ, mai spune studiul. Pandemia a influențat și va influența în continuare activitatea…
Eficiența vaccinului anti-covid. Un studiu scoate la iveală nivelul de anticorpi post vaccinare
La începutul acestui an, au fost aprobate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vaccinuri care și-au dovedit eficiența și siguranța împotriva COVID-19, iar campania de vaccinare a început cu succes și în România. În continuare este important de urmărit cât de protejată este populația vaccinată din România împotriva infectării cu SARS-CoV-2. Rețeaua privată de sănătate…
Consiliul Judeţean Timiş derulează proiecte europene de 75 de milioane de euro. Infrastructura rutieră şi cea medicală, principalele finanţate
Consiliul Judeţean Timiş derulează în acest moment proiecte de finanţare din fonduri europene în valoare de 75 de milioane de lei. Domeniile infrastructurii rutiere, al educaţiei, dar şi cel medical, sunt principalele vizate. Numeroase drumuri judeţene reabilitate sau extinse, case familiale în locul caselor de copii, dar şi extinderea unităţii UPU şi ridicarea unei noi…
CJT pregăteşte deja licitaţia pentru proiectarea şi execuţia noii Maternităţi a Spitalului Judeţean Timişoara
Consiliul Judeţean Timiş urgentează proiectul maternităţii care se va ridica lângă Casa Austria. Instituţia doreşte să lanseze licitaţia pentru elaborarea proiectării şi execuţie, înainte de sosirea efectivă a contractului de finanţare semnat. „Sănătatea este un domeniu extrem de important pentru noi”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra. În această idee, el a anunţat că…
Studiu. Oamenii de la sat se îngraşă mai repede decât cei de la oraş
În România, obezitatea creşte mai repede în mediul rural decât în cel urban. Aceasta este concluzia specialiștilor care au lucrat la studiul NCD Risk Factor Collaboration. La acest studiu și-au adus aportul și dr. Adela Chiriță Emandi, prof. univ. dr. Maria Puiu și prof. univ. dr. Mihai Gafencu.
Timişoara, oraşul cu cei mai mulţi IT-işti mulţumiţi de salarii. Asta spune un studiu recent
Peste 100.000 de oameni lucrează în industria IT&C în România. Timişoara este al patrulea oraş ca număr de angajaţi în astfel de companii, iar cei de aici sunt cei mai mulțumiți de salariile lor. Asta rezultă dintr-un studiu de piață recent. În mai, IT-iștii de la una din companiile din Timișoara au declanșat un conflict colectiv de muncă.
Timișorenii nu vor să rămână fără Uber
Un studiu făcut în marile orașe din România relevă faptul că locuitorii acestora nu vor să rămână fără serviciul Uber, o alternativă la taximetre, care a devenit din ce în ce mai folosită în Timișoara, București și alte localități din țară.
Timișoara, văzută de turiști: sigură și prietenoasă, dar fără toalete și cam murdară
Timișoara este un oraș prietenos și sigur pentru străini, care însă se declară nemulțumiți de traficul din oraș, de taxiuri, curățenie sau de toaletele publice. Asta arată un studiu făcut de Departamentele de Geografie şi Sociologie ale Universităţii de Vest.
Primăria Timișoara, cea mai econoamă din țară la beculețe de Crăciun. La Constanța s-au cheltuit 1,2 milioane de euro
Luminițele de Crăciun au stat aprinse, în medie, o lună și jumătate în marile orașe din România și au scos bani frumoși de la bugetele locale. Infocons a făcut un studiu referitor la cheltuielile primăriilor reședințelor de județ, iar Timișoara ocupă primul loc… de la coadă.
Adolescentii din Timis prefera canabisul
Conform unui studiu realizat de Agenția Națională Antidrog (ANA) pe 764 de adolescenți din Timiș, 11% dintre elevii din învățământul liceal și profesional din cel mai vestic județ al țării au consumat cel puțin o dată în viață droguri. Cel mai adesea, adolescenții din Timiș consumă canabis.
Timisorenii scot din buzunar mai mult de 1.000 de euro pentru o vacanta si prefera Italia sau Muntenegru
Timişorenii au tendinţa să facă cel puţin două concedii pe an, iar suma investită pentru o asemenea deplasare de plăcere e în medie 1.450 de euro, arată datele uneia dintre cele mai mari agenţii turistice din lume, prezentă şi pe piaţa românească.
Chinezii or sa ne spuna cat de bine stam la spatii verzi. Ii ajuta cei de la Politehnica
Cum stau cu spațiile verzi Timișoara și… Beijingul și ce se poate face pentru măririi suprafeței acestora? Va afla asta o echipă româno-chineză, în care este implicată Universitatea Politehnica. Rezultatele proiectului ar putea fi utile și Primăriei Timișoara.
Robu vrea studiu despre sanatatea timisorenilor. Cat de nocive sunt centralele de apartament?
Sunt sau nu centralele de apartament o potențială cauză de îmbolnăviri? Primarul Nicolae Robu vrea un studiu care să ofere o explicație asupra numărului tot mai mare de timișoreni diagnosticați cu afecțiuni oncologice. Acesta ar urma să fie finanțat de la bugetul local.
Alarmant: in 10 ani, numarul baietilor obezi din Romania s-a dublat
România are mari probleme în ceea ce priveşte greutatea corporală a copiilor şi adolescenţilor, arată un studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la care a participat și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.
Tinerii din Romania #potaltfel, spun oficialii. Canabisul este cel mai consumat drog
#potaltfel se numește campania derulată, din 5 septembrie, de Agenția Națională Antidrog (ANA). Canabisul este pe primul loc în topul preferințelor tinerilor din România și numai o treime din adolescenții de 16 ani consideră consumul ocazional ca fiind riscant.
Romanii se supara pe vecini din cauza galagiei sau a mirosului de prajeala
Cel mai mult pe români îi supără la vecini zgomotele de tot felul din apartamentele din bloc sau dacă doamna de vizavi face sarmale sau prăjește șnițele. Totuși, nu fumul de la grătare e în topul supărărilor, ci gălăgia făcută de copii, radioul dat la maximum sau animalele de companie.
Studiul pe baza caruia se face Centura Sud, cusut cu ata alba. Traficul tot scade, vi se pare ca stati mult in ambuteiaje!
Traficul auto din România a tot scăzut în ultimii nouă ani și doar din 2016 a început timid să crească. Este doar una dintre concluziile studiului de trafic pe care CNAIR își bazează decizia de a face Centura Sud a Timișoarei cu numai o bandă pe sens. Deputatul USR Cătălin Drulă spune că studiul pare făcut ca să „iasă” ce trebuie.
Un sfert din patronii din vestul Romaniei vor face angajari in aceasta primavara
Deşi optimismul patronilor din zona de vest a României a scăzut faţă de primul trimestru al acestui an, primăvara va aduce noi locuri de muncă pentru economia zonei. Faţă de 2016 însă, numărul celor care vor scoate la concurs noi slujbe a crescut semnificativ.
Visam la energie solara, dar ne incalzim tot cu gaze naturale si de la reteaua de termoficare
Românii ar vrea să se încălzească cu energie solară, dar sunt dependenţi în continuare de gazele naturale şi sistemele centralizate de termoficare pentru a-şi asigura confortul termic al locuinţei, arată un studiu realizat în opt ţări europene.
Dupa un an de munca, un locuitor din Timis aduna aproape 5.000 de euro
V-aţi gândit cu câţi bani rămâneţi în buzunar după ce plătiţi toate taxele? Un studiu arată că, după un an de activitate, venitul care îi rămâne în buzunar unui timişean, după ce şi-a plătit datorile către diferite structuri publice, este de 4.987 de euro.
- 1
- 2