Categories: Economic

CCIAT, bilant de succes dupa primul semestru din 2015

Reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș au încheiat cu brio prima jumătate a anului, plină de proiecte și evenimente. Înainte de a intra oficial în vacanță, CCIAT a prezentat bilanțul realizărilor, confirmând că de mulțimea de acțiuni create au beneficiat mii de oameni.

CCIAT a tras linie cu plus după prima jumătate a anului 2015. S-au derulat o mulțime de acțiuni, de la seminarii pentru persoanele defavorizate, la târguri. Proiectele CCIAT au avut un impact real, având în vedere că de ele au beneficiat mii de oameni, atât din domeniul public, cât și din cel privat. De exemplu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a derulat un program amplu de informare și instruire a firmelor cu privire la reglementările europene și naționale. În cadrul acestuia au avut loc 11 evenimente la care au participat nu mai puțin de 600 de persoane. CCIAT s-a ocupat și de promovarea firmelor în Serbia și în Ungaria, încercând să creeze o legătură economică strânsă între cele trei țări. CCIAT a derulat și 17 cursuri de formare, la acestea participând peste 200 de persoane. La Centrul Regional de Afaceri Timișoara au fost organizate, în primele șase luni ale anului, în parteneriat cu CCIAT, cinci târguri, dar și o mulțime de conferințe, pe la care au trecut aproximativ 40.000 de persoane.

„Pentru bilanțul acesta avem totul pozitiv. Respectiv am ieșit, din punct de vedere economic, cu un excedent de 28.000 de lei. Am organizat foarte multe evenimente, seminarii, parteneriate și conferințe. Avem ca noutate două proiecte foarte frumoase, proiectul CASE care se adresează persoanelor din grupul vulnerabil. O premieră pe țară este că și angajații din cele trei structuri speciale de la CCIAT fac parte din grupul vulnerabil. Ne bucurăm că există și al doilea proiect care dă voie oamenilor cu idei să treacă de la idei la afaceri”, spune Florica Chiriță, directorul general al CCIAT. Deși CCIAT a trecut printr-o perioadă foarte bună, au existat și câteva probleme. „Am fost obligați să facem restructurări, au fost și persoane care au fost disponibilizate, pentru că volumul de activitate nu mai este la nivelul la care era atunci când eram peste 100 de angajați. Insolvența firmelor românești a afectat mult activitatea camerei de comerț și deocamdată încă nu se oprește acest fenomen. În rest, apreciez că activitatea este pe excedent și sunt sigur că este o activitate foarte bună, în comparație cu ceea ce se întâmplă în România în momentul de față”, a declarat președintele CCIAT, Georgică Cornu. Lista realizărilor CCIAT este una foarte cuprinzătoare, iar cei care vor să o studieze integral pot face acest lucru aici.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

17 minute ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

55 de minute ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

2 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

14 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

15 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

16 ore ago