Categories: Timp liber

Ceau, Cinema!: cinci filme unul si unul la Timisoara si Gottlob

Festivalul de buzunar „Ceau, Cinema!” stă să înceapă. Amatorii de filme vor avea la dispoziție cinci pelicule una mai interesantă decât alta. De la… Chuck Norris la povestea unui surdo-mut, într-un film fără nici măcar o singură linie de dialog, veți găsi aici povești pentru toate gusturile.

„Ceau, Cinema!”, organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală, este primul festival din Timișoara dedicat filmului european. A doua ediţie se va desfășura în Timişoara şi Gottlob, în perioada 22-26 iulie. Festivalul va fi deschis oficial cu proiecția documentarului „Chuck Norris vs. Comunism”, prezentat deja la Sundance și Edinburgh. Vor fi cinci zile de proiecţii ce se vor desfăşura la Grădina de vară «Capitol», Casa Artelor, Ambasada, dar şi în comuna Gottlob. Organizatorii „festivalului de buzunar” au pregătit filme numai bune de vizionat în seri răcoroase de vară.

Filmele alese de organizatori sunt „Vacanţe la soare” (Atomski Zdesna / Holidays in the Sun, 2014), e o poveste în care destinele mai multor personaje sârbe, croate şi bosniace se întâlnesc în decorul de vacanţă al unei staţiuni de pe coasta Adriaticii. Realizat de Srdan Dragojevic, filmul îl are în rolul principal pe Srdan Todorovic, cunoscutul erou al lui Kusturica din „Pisica albă, pisica neagră”. „Comoara”, recent permiat la Cannes, este una dintre cele mai aşteptate producţii româneşti ale anului. Comedie neagră în stilul consacrat al lui Corneliu Porumboiu, filmul spune povestea lui Costi, un mic funcţionar care aparent duce o viaţă liniştită şi anostă. „Dragoste la prima luptă” (Les Combatants / Love at First Fight, 2014) e o comedie care are adunat patru premii la Festivalul de la Cannes din 2014 şi trei premii Cesar. Deopotrivă amuzant şi dramatic, filmul propune o poveste fixată în spaţiul unde se ciocnesc dragostea şi supravieţuirea. Animaţia „Moon Man” (Der Mondmann, 2012) e un experiment plin de fantezie care va fi adorat de copiii de toate vârstele. Producţia ucraineană „Tribul” (Plemya / The Tribe, 2014) a fost proiectată şi premiată la numeroase festivaluri europene de film. Urmărind evoluţia lui Serghei, un tânăr surdo-mut, filmul spune o poveste impresionantă despre iubire şi ură. Acesta e, fără doar şi poate, filmul-șoc al festivalului. Mai multe detalii găsiți aici și aici.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

22 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

20 de ore ago