Categories: Primăria Timişoara

Timisoara trebuie sa aiba cel mai tare aquapark din sud-estul Europei! Altfel n-are rost

Cererea consiliilor de cartier, de a fi construit un aquapark în zona Mehala, nu-i surâde foarte tare primarului Nicolae Robu. Edilul spune însă că decizia nu va fi luată decât în urma unui studiu de fezabilitate. Un lucru e însă cert: aquaparkul trebuie să fie ceva nemaivăzut!

Teoretic, Timișoara va avea cândva un aquapark, chiar dacă nu se știe nici unde și, evident, nici când. Ultima propunere a venit din partea consiliilor de cartier, care au trimis CL Timișoara o adresă prin care spun că locul cel mai potrivit pentru construirea unei astfel de atracții este zona Mehala. Este exact același loc sugerat, acum câteva săptămâni, în CL, de consilierii Daniel Idolu și Nistor Geană. Primarul Nicolae Robu spune că există mai multe variante. „Nu am renunțat la idee și îmi doresc foarte mult un aquapark. Ce facem noi trebuie să fie cel mai tare din această parte de Europa, altfel va fi greu să-l susținem, iar oamenii vor opta să meargă în locuri mai spectaculoase. Trebuie să stabilim cea mai rațională locație, fără simpatii politice. Nu am niciun motiv să nu-mi convină zona Mehala, e aproape, eu sunt amator de parcuri cu apă. Dar trebuie să judec în mod obiectiv, responsabil. Nu mă surprinde că oamenii din Mehala își doresc să fie un aquapark foarte aproape de locul în care trăiesc ei, dar simpla lor dorință nu e un element suficient pentru a se decide asupra unei investitii care va costa foarte mult”, afirmă edilul.

Robu este un susținător declarat al proiectului de la Dudeștii Noi, dar vorbește și despre alte potențiale destinații de distracție. „La Dudeștii Noi sunt 60 hectare de teren care aparține primăriei, nu ai costuri cu exproprierile. Am vorbit și cu primarul Ioan Sorincău, de la Moșnița Nouă, să vedem cum am putea ajuta, acolo există Pădurea Bistra, care nu este valorificată și ar putea fi transformată în zonă de agrement. Mai sunt și alte spații…”, afirmă liberalul. Totuși, Robu spune că se va supune deciziei specialiștilor care vor realiza studiul de fezabilitate. „Eu voi susține orice variantă, nu are importanță, dar vreau să am un studiu de fezabilitate. Specialiștii trebuie să facă o analiză, cu avantaje și dezavantaje, inclusiv costuri. Pe baza acelui studiu de fezabilitate trebuie luată o decizie fundamentată”, a mai declarat primarul Timișoarei. Studiul de fezabilitate e încă departe de a fi realizat, având în vedere că nu există nici măcar bani alocați pentru el. Robu susține totuși că acesta ar putea fi realizat în vreo trei luni și că se va face o rectificare bugetară în acest sens.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut în municipiul Lugoj

În urma unei coliziuni între două maşini, patru persoane cu vârste cuprinse între 68 şi…

13 ore ago

Clădirea Cinema Studio a fost predată primăriei

În scurt timp, Primăria Timișoara va avea disponibil un al treilea cinematograf. După Victoria și…

17 ore ago

Primăria Timișoara devine ”activă” pe piața imobiliară locală

Primăria Timișoara se pregătește să își exercite dreptul de preempțiune pentru o parte dintr-un apartament…

18 ore ago

Liga a 3-a. Liderul Peciu Nou pierde surprinzător acasă, Ghiroda câştigă printr-un penalty în minutul 98

Etapa a 12-a din Seria 9 a Ligii 3 a dus o mare surpriză, liderul…

18 ore ago

ADID şi RETIM anunță programul de spălare a pubelelor în săptămâna 18-22 noiembrie

ADID Timiș şi RETIM au făcut public programul de spălare a pubelelor destinate deșeurilor reziduale…

18 ore ago

Talentatul domn Rareş Bogdan şi căderea în păşunism a Partidului Naţional Liberal

Demagog, populist, oportunist, parvenit, mincinos, lingău etc. Sunt doar câteva dintre caracteristicile celui mai greţos…

19 ore ago