Categories: Primăria Timişoara

Timisoara trebuie sa aiba cel mai tare aquapark din sud-estul Europei! Altfel n-are rost

Cererea consiliilor de cartier, de a fi construit un aquapark în zona Mehala, nu-i surâde foarte tare primarului Nicolae Robu. Edilul spune însă că decizia nu va fi luată decât în urma unui studiu de fezabilitate. Un lucru e însă cert: aquaparkul trebuie să fie ceva nemaivăzut!

Teoretic, Timișoara va avea cândva un aquapark, chiar dacă nu se știe nici unde și, evident, nici când. Ultima propunere a venit din partea consiliilor de cartier, care au trimis CL Timișoara o adresă prin care spun că locul cel mai potrivit pentru construirea unei astfel de atracții este zona Mehala. Este exact același loc sugerat, acum câteva săptămâni, în CL, de consilierii Daniel Idolu și Nistor Geană. Primarul Nicolae Robu spune că există mai multe variante. „Nu am renunțat la idee și îmi doresc foarte mult un aquapark. Ce facem noi trebuie să fie cel mai tare din această parte de Europa, altfel va fi greu să-l susținem, iar oamenii vor opta să meargă în locuri mai spectaculoase. Trebuie să stabilim cea mai rațională locație, fără simpatii politice. Nu am niciun motiv să nu-mi convină zona Mehala, e aproape, eu sunt amator de parcuri cu apă. Dar trebuie să judec în mod obiectiv, responsabil. Nu mă surprinde că oamenii din Mehala își doresc să fie un aquapark foarte aproape de locul în care trăiesc ei, dar simpla lor dorință nu e un element suficient pentru a se decide asupra unei investitii care va costa foarte mult”, afirmă edilul.

Robu este un susținător declarat al proiectului de la Dudeștii Noi, dar vorbește și despre alte potențiale destinații de distracție. „La Dudeștii Noi sunt 60 hectare de teren care aparține primăriei, nu ai costuri cu exproprierile. Am vorbit și cu primarul Ioan Sorincău, de la Moșnița Nouă, să vedem cum am putea ajuta, acolo există Pădurea Bistra, care nu este valorificată și ar putea fi transformată în zonă de agrement. Mai sunt și alte spații…”, afirmă liberalul. Totuși, Robu spune că se va supune deciziei specialiștilor care vor realiza studiul de fezabilitate. „Eu voi susține orice variantă, nu are importanță, dar vreau să am un studiu de fezabilitate. Specialiștii trebuie să facă o analiză, cu avantaje și dezavantaje, inclusiv costuri. Pe baza acelui studiu de fezabilitate trebuie luată o decizie fundamentată”, a mai declarat primarul Timișoarei. Studiul de fezabilitate e încă departe de a fi realizat, având în vedere că nu există nici măcar bani alocați pentru el. Robu susține totuși că acesta ar putea fi realizat în vreo trei luni și că se va face o rectificare bugetară în acest sens.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago