Categories: Politicieni

Cu voia lui Dumnezeu, senatorul Iovescu ramane deocamdata in UNPR

Fuziunea PP-DD cu UNPR a fost văzută de senatorul Ioan Iovescu ca pe un semn divin! Ultimul mohican din PP-DD consideră că acesta este, de fapt, un semn că nu ar trebui să se îndrepte către PSD. Iovescu nu exclude totuși această variantă, dar numai dacă va candida în locul lui Ilie Sârbu la alegerile din 2016.

Ioan Iovescu a stins practic lumina în PP-DD. Lugojeanul a rămas singurul senator care nu a schimbat tabăra pentru a se îndrepta de bună voie către alt partid, deși avea în plan să treacă, la un moment dat, în PSD. Între timp, senatorul „domnului Dan” a ajuns membru UNPR, după ce PP-DD a fuzionat cu partidul lui Gabi Oprea. Iovescu este acum președinte interimar al UNPR Lugoj și nu mai pare tentat de social-democrație. „Într-adevăr mai puțin mă gândesc, dar nu exclud. M-am rugat pentru asta, pentru că îmi era groază să mă înscriu în PSD, să trec la alt partid, și să nu îmi țin cuvântul ca măcar patru ani să stau în PP-DD. Dar Dumnezeu așa a lucrat că PP-DD a fost absorbit și am luat-o ca pe un semn că nu ar fi ok să trec (n.r. – să se înscrie în PSD)”, a declarat Iovescu.

De când cu fuziunea, Iovescu susține că nu a mai vorbit nici cu senatorul PSD Ilie Sârbu, care n-ar mai vrea să candideze anul viitor și i-ar putea lăsa locul liber fostului instructor auto. „Nu am mai discutat cu domnul Sârbu, să văd care sunt șansele mele și cum ar fi mai bine să fac. Dacă e adevărat că nu mai candidează, o să fiu primul pe listă, și o să fiu acceptat să lucrez… chiar aș fi vrut să ajut organizațiile PSD și să mă integrez în colectivul acesta. Dar Dumnezeu a lucrat așa, înseamnă că asta este voia lui și o să stau deocamdată în UNPR”, mai spun lugojeanul. El va lua totuși o decizie la finele acestei săptămâni. „În 2 august vreau să stabilesc mai clar dacă ideile pe care am vrut să le aplic în PP-DD și nu am fost lăsat o să fie tratate le fel și aici. Nu pot să vorbesc cu oamenii de aici, să le promit, să le spun ideile mele, ei să le accepte, iar apoi de la București să se transmită altceva. (…) Când cei UNPR nu o să fie de acord cu ideile mele, atunci voi vedea ce face”, a conchis Ioan Iovescu.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

28 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

29 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

41 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

50 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago