Categories: Primăria Timişoara

Peste un milion de euro in plus de la bugetul local, pentru Polivalenta care nu e gata

Mai mulți bani de la bugetul local pentru Sala Polivalentă! Asta trebuie să voteze vineri consilierii locali, la solicitarea Universității Politehnica. Sala ar fi trebuit să fie gata anul trecut, însă lucrările sunt și acum departe de a fi terminate.

Pe 3 iulie, Universitatea Politehnica a transmis Primăriei Timișoara o adresă prin care solicita suplimentarea fondurilor alocate de municipalitate pentru construirea Sălii Polivalente cu suma de 4,8 milioane de lei. Cele două instituții sunt asociate în acest proiect din anul 2013. Valoarea totală a investiției este de 29,9 milioane de lei, din care UPT a plătit 12,6 milioane. Politehnica a alocat, în acest an, 2,5 milioane de lei pentru Polivalentă, iar primăria, alte 10 milioane. „În vederea finalizării obiectivului de investiții în anul 2015 este necesară suplimentarea fondurilor alocate de către Primăria Municipiului Timișoara cu suma de 4,8 milioane de lei”, se precizează în adresa semnată de rectorul UPT, prof. univ. dr. Viorel Șerban.

În plenul de vineri, consilierilor locali li se propune un proiect care prevede modificarea actului adițional la contractul de asociere între PMT și Politehnică, în sensul modificării „contribuției Municipiului Timişoara în contractul de asociere (…) între Municipiul Timişoara şi Universitatea Politehnica din Timişoara, în vederea finalizării obiectivului «Sală Polivalentă», de la 10 milioane de lei la 14,8 milioane de lei”. Deja faimoasa Sală Polivalentă ar fi trebuit să fie gata anul trecut, dar… nu e! În martie 2014, primarul Nicolae Robu părea mulțumit. „Lucrarea e aproape în grafic, cu o mică întârziere față de planificare. Constructorul încă asumă ca termen de finalizare a lucrării sfârșitul lunii iunie”, declara acesta. Între timp, Marrati Construcții, firma care a câștigat licitația, a intrat insolvență, iar lucrările au stagnat câteva luni. Lucrările au fost reluate în toamna trecută, după semnarea unui contract de subantrepriză cu firma Tehnodomus. Ele nu sunt finalizate nici acum. Sala ar fi trebuit să fie complet funcțională în luna iunie, la Campionatul European de Baschet Feminin. Meciurile s-au jucat însă în bătrâna sală Olimpia, care a fost renovată special pentru această ocazie. (foto: www.sursadevest.ro)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

13 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

14 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

16 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

17 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

22 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

23 de ore ago