Categories: Timp liber

Dianne Reeves a incheiat elegant a treia editie a JazzTM! Munca la editia a patra incepe curand

A treia ediție a JazzTM s-a încheiat duminică seară, cu eleganta Dianne Reeves. Au fost trei zile pline de muzică și de emoții, la care au participat mii de timișoreni. Deja se știe când va avea loc întâlnirea de anul viitor, iar pregătirile pentru JazzTM cu numărul patru vor începe în curând.

Ultima seară a JazzTM a fost deschisă de timișorenii de la Exit Oz, unul dintre cele mai interesante proiecte muzicale autohtone. Sound-ul lor complex are, cu siguranță, o mulțime de fani, dar poate n-a fost cea mai bună alegere pentru începutul de seară. Exit Oz a sunat minunat, însă jazz-ul contemporan, cu sunetele sale experimentale, nu este cea mai potrivită muzică pentru a atrage publicul. Pentru fani însă, concertul de duminică seară n-a fost decât o dovadă în plus că Exit Oz chiar este un nume de care trebuie ținut cont. A urmat, pe scena din fața Operei, saxofonistul francez Guillaume Perret. Alături de The Electric Epic Band, acesta le-a oferit spectatorilor o oră și jumătate de metal jazz de cea mai bună calitate. Perret a început cu muzică clasică, dar apoi și-a extins orizontul, creându-și un stil propriu, inspirat din muzica altor secole și altor popoare.

Finalul festivalului a adus-o pe scenă pe Dianne Reeves. Câștigătoare a cinci premii Grammy, ultimul dintre ele chiar în acest an, pentru albumul „Beautiful Life”, ea a demonstrat de ce este una dintre cele mai apreciate artiste din lumea jazz-ului. Vocea sa caldă și puternică i-a făcut pe spectatori să viseze și a stârnit emoții, iar concertul s-a încheiat, în aplauze furtunoase, undeva după miezul nopții. Ediția a patra a JazzTM este programată în perioada 1-3 iulie 2016, iar pregătirile vor începe în curând. „Primele contacte vor avea loc în luna august, așa cum s-a întâmplat în fiecare an până acum. E însă evident mult mai ușor în a convinge artiștii să vină la Timișoara, pentru că festivalul este deja cunoscut, iar artiștii comunică între ei… Toți s-au simțit extrem de bine la Timișoara și e ceva mai ușor să-i convingem, chiar dacă financiar nu ne permitem chiar tot”, spune viceprimarul Dan Diaconu. Ediția din acest an a scos de la bugetul local suma de 500.000 de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

16 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

19 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

19 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

20 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

20 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

20 de ore ago