Consilierii locali ai PSD s-au săturat ca primarul Nicolae Robu să vorbească despre realizările actualei administrații de parcă ar fi ale sale. Ca să demonstreze că UE și Guvernul României sunt principalii finanțatori ai orașului, Daniel Idolu a prezentat cifre care arată cu cât a contribuit administrația locală la proiectele Timișoarei.
Daniel Idolu, unul dintre consilierii locali PSD, este nemulțumit de atitudinea primarului Nicolae Robu. Social-democratul este supărat că edilul își însușește toate realizările actualei administrații și continuă să se plângă că nu primește bani de la Guvernul Ponta. Mai mult, Idolu ar fi mai încântat dacă o parte dintre laude ar fi adresate și CL. „Am sesizat un comportament ciudat al primarului, care vorbește în permanență despre realizările lui, «eu am făcut», de parcă veniturile și cheltuielile unui oraș trebuie să le gestioneze un singur om. Pentru asta, într-un sistem democrat, există un consiliu local care are atribuții, răspunderi, neajunsuri și împliniri. Nu există o singura persoană! Noi încasăm reproșuri din cauza nerealizărilor și alții își asumă realizările”, a declarat Idolu.
Social-democratul nu înțelege de ce Robu se plânge că nu primește bani de la guvern și spune că acesta ar trebui să nu uite că Timișoara nu se modernizează datorită lui, ci Uniunii Europene. „Aș vrea să contrazic din nou o atitudine de propagandă privind finanțarea obiectivelor majore din Timișoara. Mereu se spune «zero de la guvern, noi suntem cei responsabili și meritoși pentru ca am început să modernizăm Timișoara». Lucrurile nu stau chiar așa. Trăim în Europa, unde proiectele majore nu pot fi finanțate din bugetul local. Pentru asta exista o componentă importantă de finanțare din bani europeni, de la guvern și de la bugetul local. Banii mulți vin de la UE”, afirmă Idolu.
Pentru a-și demonstra punctul de vedere, social-democratul a prezentat diferite proiecte importante ale orașului și modul în care au fost finanțate acestea. Spre exemplu, în cazul complexului Michelangelo, din 15,6 milioane de euro, doar 1.61% a fost contribuția administrației locale. În cazul proiectului „Reabilitarea structurii publice urbane – canalul Bega”, Primăria Timișoara avut o contribuție de 1,41%. Sume mai mari de bani au fost alocate în cazul centrului Incubox, unde administrația locală a avut un aport de 38,08% din total de 4,3 milioane de euro. „Aici, prin acest mesaj, vreau să spun să lăsam la o parte demagogia și minciuna, să ne purtăm cu o gândire europeană! Nu putem acum prin declarații de doi bani să spunem «Zero guvern, zero Uniunea Europeană! Numai eu, eu de trei ori eu”, a concluzionat Daniel Idolu.
Duminică, 17 noiembrie, începând cu ora 13.00, localitatea Cerneteaz va fi gazda celei de-a VI-a…
Seria de trei spectacole susținute de John Malkovich pe scena Teatrului Național Timișoara, cu piesa…
Tabloul ”Copil mușcat de o șopârlă”, realizată de Michelangelo Merisi da Caravaggio, parte a colecției…
Întâlnirea liberalilor de la Timișoara s-a lăsat cu o nouă ieșire ”colorată” a aceluiași Rareș…
Sala Constantin Jude din Timișoara a devenit, sâmbătă, centrul de întâlnire al liberalilor din zona…
De vineri, la Timișoara funcționează un nou consulat onorific, cel al Columbiei. Noul consul onorific…