Categories: Invatamant

Lucrarile de pe str. Doja, gata la vara! La „Moisil” se va merge la ore doar dimineata

Reabilitarea corpului de clădire al Liceului „Moisil” de pe strada Gh. Doja va fi terminată în această vară. Viceprimarul Dan Diaconu spune că proiectul, care ar fi trebuit finalizat anul trecut, a intrat în sfârșit în linie dreaptă. Lucrările au fost oprite timp de câteva luni, după ce au fost descoperite grave probleme la structura de rezistență.

Șantierul de pe strada Gheorghe Doja a început în primăvara lui 2014, cu termen de finalizare nouă luni, adică în luna noiembrie. Era vorba despre mansardare și amenajarea a 19 săli de clasă pentru învățământul primar, a unor săli de sport, multimedia și informatică, dar și a unor spații pentru afterschool. Licitația a fost adjudecată de Drufec Cons, la un preț de 1,95 milioane de lei, însă lucrările au fost oprite după doar câteva luni. Atunci au fost descoperite probleme la structura de rezistență a imobilului. Proiectul a fost modificat, iar șantierul a fost reluat în ianuarie 2015. Viceprimarul Dan Diaconu, care urmărește îndeaproape lucrările, e, în sfârșit, optimist că totul va fi gata până la începerea viitorului an școlar. „Corpul de clădire abandonat al Liceului «Grigore Moisil» de pe str. Doja este un subiect de interes pentru mulți părinți și copii. Pentru una din cele mai performante școli din Timișoara este nevoie de sprijin. Așa arată șantierul de pe Doja. Mansarda e finalizată și se izolează acum, tencuiala e completă de la subsol la mansardă, la fel și instalațiile. Urmează, săptămâna viitoare, tâmplăria, finisajele se realizează în lunile de vară, iar fațada principală în scurt timp. Rămâne stabilit pe 15 septembrie!”, a notat „vicele” liberal, pe Facebook. După deschiderea noului corp de clădire, la Liceul „Grigore Moisil” nu se vor mai ține cursuri după-amiaza.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

4 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

6 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

8 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

9 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

10 ore ago