Categories: PoliticieniUltima ora

Marian Vasile stie: scaunul de director la aeroport, cadou otravit al PSD pentru PNL!

Liderul PNL Marian Constantin Vasile crede că „mărinimia” PSD de-a oferi postul de director administrativ la aeroport colegei sale de partid, Andra Matei, este o capcană. O dată pentru a acoperi nereguli ale predecesorului Alfred Simonis, iar în al doilea rând pentru a provoca tensiuni în PNL. În replică, Simonis este convins că Vasile are mult timp liber pentru a construi scenarii.

Povestea numirii PNL-istei Andra Matei în locul liderului TSD Timiș, Alfred Simonis (PSD) în funcția de director administrativ al Aeroportului Internațional ridică, în continuare, semne de întrebare, atât printre liberali, dar și în rândul social-democraților. Și de-o parte, și de alta, mulți se întreabă cum a ajuns necunoscuta liberală în această funcție importantă și ce calități au recomandat-o. De remarcat că au existat cel puțin doi PSD-iști care și-au dorit această funcție oferită cadou liberalilor. Este vorba de Cristian Dolecek, președinte al TSD Timișoara și consilier al prefectului Eugen Dogariu, respectiv consilierul local Ramona Olteanu. În schimb, unii liberali s-au revoltat, afirmând că e anormal ca, fiind în opoziție, unii colegi să fie promovați în funcții importante.

Secretarul general al PNL Timiș, Marian Constantin Vasile, este convins că a găsit dedesubturile acestei numiri aparent bizare. El susține că Matei a fost băgată la înaintare pentru a acoperi nereguli din trecut ale PSD-istului Simonis, dar și pentru a provoca tensiuni în PNL Timiș. „Dacă știu eu bine, domnișoara care este membru PNL și-a câștigat postul de la aeroport și a fost promovată. Există șansa ca această promovare să fi fost făcută ca un joc politic al PSD. În primul rând, ca să bage bățul prin gard și să creeze anumite tensiuni interne în PNL, în al doilea rând, să întindă capcane. Eu nu cred că domnul Simonis a lăsat totul perfect acolo și în cazul în care vine membrul nostru PNL trebuie să preia o situație care nu e tocmai bună și să-și pună parafa. De asta spun că în astfel de conjuncturi este necesar să se discute în prealabil în partid. Trebuie analizat postul, domeniul, să vedem ce putem și ce nu putem să facem și până la urmă eu nu știu care sunt atribuțiile domnișoarei la momentul curent. S-ar putea să semneze pentru alții și să-și asume sau s-ar putea să fie acolo de formă”, a declarat Vasile, care este și consilier al primarului Nicolae Robu.

În schimb, PSD-istul Simonis respinge astfel de scenarii, având, în schimb, numai cuvinte de laudă la adresa Andrei Matei, în mod cert un lucru destul de suspect. „Se dovedește încă o dată că liberalii, și în special Marian Vasile, habar nu au de administrație. Ce legătură are ce-am făcut eu înainte sau dacă am semnat eu ceva? Asta nu o obligă pe ea (n.r. – Andra Matei) să semneze nimic din ce nu crede de cuviință. E o prostie. Pe de altă parte, toate lucrurile sunt în regulă și sunt făcute cu foarte mult profesionalism la aeroport. E foarte trist că ei nu au încredere în colega lor, care este o fată extrem de deșteaptă. Ei nu se gândesc că de aia am promovat-o. Dacă ei consideră că această promovare e un joc politic înseamnă că ei nu au încredere în colega lor și asta spune multe despre ei ca partid. (…) Ar putea s-o întrebe direct pe ea, pentru că sunt colegi de partid, dacă există sau nu probleme”, a declarat Simonis.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

11 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

12 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

14 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

15 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

17 ore ago