Categories: Invatamant

Parintii elevilor eliminati de la Bac cer socoteala la ISJ! Continua identificarea celor care au copiat

Scandalul bacalaureatului fraudat de la Făget continuă la ușile Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Zeci de părinți au venit, luni, în fața instituției, „să ceară dreptate”, asta după ce 94 de elevi au fost eliminați din examen pentru că s-a constatat că au copiat.

Bacalaureatul fraudat de la Liceul „Traian Vuia” din Făget a ajuns în atenția procurorilor săptămâna trecută. Aceștua au cerut reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș înregistrările din sălile de examen, deoarece existau suspiciuni că elevii ar fi copiat în timpul testării. Înregistrările au demonstrat că acest lucru era adevărat, iar dintre cele 13 săli care au fost folosite pentru examinare, doar în una singură nu au existat probleme. Nu mai puțin de 94 de elevi au fost deja eliminați. Situația a nemulțumit profund părinții copiilor, care au venit, luni, la ISJ Timiș, pentru a le cere socoteală șefilor învățământului timișean.

Părinții susțin cu tărie nevinovăția odraselelor lor și au cerut să aibă acces și ei la filmări, pentru a vedea cu ochii lor dacă s-a copiat sau nu. Inspectorul școlar general Aura Danielescu susține că discuțiile încă nu au ajuns la sfârșit, dar că cererile părinților nu pot fi soluționate de ISJ Timiș. „Părinţii nu au negat faptul că au avut la dispoziţie anumite materiale care i-au ajutat, dar au spus că li se părea corect ca profesorii supraveghetori să acţioneze, cei care sunt puşi acolo să elimine tentativele de fraudă. Au încercat să spună că vor ca elevii să fie păsuiţi, să nu fie eliminaţi pentru două sesiuni, dar acest lucru nu ne stă nouă în atribuţii. În urma cercetărilor s-a tras concluzia că examenul a fost fraudat. Încă se desfăşoară cercetări. La acest moment se continuă identificarea copiilor prinşi în timpul probelor că au fraudat examenul de bacalaureat. Măsurile se vor propune de comisia judeţeană”, a explicat Danielescu. Nici în cazul profesorilor supraveghetori lucrurile nu vor rămâne așa. „Sancţiunile vor fi în funcţie de codul muncii, în funcţie de gravitatea faptei. Dacă se descoperă că s-a încălcat legea se poate merge până la desfacerea contractului de muncă”, a mai spus șeful ISJ Timiș.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

4 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

7 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

7 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

10 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

11 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

12 ore ago