Categories: Timp liber

Toti, ca unul, la 15 ani de Exit: patru zile, 190.000 de oameni, concerte de tinut minte / FOTO + VIDEO

Record absolut la aniversarea de 15 ani a festivalul Exit de la Novi Sad. În cele patru zile și patru nopți, peste 190.000 de oameni au urcat la cetatea Petrovaradin, pentru o petrecere pe care niciunul dintre ei n-o va uita prea curând, iar cei 20 de ani de Faithless au fost sărbătoriți cu un supershow de lumină și beat-uri electrizante. Exit s-a încheiat luni dimineață, dar aventura continuă pe malul mării, în Muntenegru.

Zorii zilei de luni au adus, după patru zile, liniștea în cetatea Petrovaradin, la Novi Sad. Abia spre ora 8 ultimii petrecăreți au plecat obosiți, dar fericiți spre casele lor, după o ultimă seară absolut fenomenală. Ediția cu numărul 15 a Exit Festival a stabilit deja mai multe recorduri: cei mai mulți spectatori pe seară – 52.000, pe 11 iulie, dar și cei mai mulți vizitatori – peste 190.000 de oameni, în toate cele patru seri. Lucrurile vor merge și mai departe, pentru că urmează Sea Dance Festival, pe minunata plajă Jaz, în Muntenegru… Ultima seară a adus în cetatea Petrovaradin o legendă: trupa britanică Faithless, reunită în această vară pentru a marca împlinirea a 20 de ani de la înființare. Concertul a început după miezul nopții, fiind precedat, pe Scena Principală, de nemții de la Milky Chance, care au dat semnalul că va fi o seară specială, cântând alături de fani „Stolen Dance”, și de americanii de la Capital Cities, cu minunatul „Safe & Sound“. Sebu Simonian a chemat pe scenă, în aplauzele publicului, echipa care a organizat Exitul, iar unul dintre membrii ei și-a cerut în căsătorie prietena! După „Da”-ul entuziast primit, pe cer au explodat artificii în formă de inimă…

Într-o explozie de lumini roșii, albastre, verzi, Maxi Jazz a deschis concertul Faithless. Au fost și „Salva Mea”, și „Music Matters”, și „Mass Distruction”, și „What About Love”, și „Insomnia”, au fost câteva zeci de minute în care zeci de mii de oameni s-au mișcat fără oprire în același ritm. S-a terminat, tradițional deja pentru concertelte Faithless, cu „We Come 1”, cântat de toată lumea. Era aproape ora 3 și distracția nu dădea semne că s-ar opri. Și nici nu s-a oprit până spre 8 dimineața, când în fortăreața de pe malul Dunării s-a dat… stingerea! Aventura Exit ia însă o pauză de numai două zile, pentru că, pe 15 iulie, la Jaz, una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip din Europa, începe cea de-a doua ediție a Sea Dance Festival. Urmează patru zile și patru nopți cu un line-up impresionant: The Prodigy, Roisin Murphy, Rudimental, Sigma, Wilkinson, Gramatik, Bondax, Flight Facilities, Noisia, Modestep, James Zabiela, Kim Ann Foxman, Dubioza Kolektiv, Viva Vox și nu numai. (sursa foto: www.exitfest.org)

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

6 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

8 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

9 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

9 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

9 ore ago