Categories: Zâmbete amare

PSD Timis, o organizatie nu chiar secreta, ci doar discreta. Exact ca Masoneria

De mai bine de o lună, PSD Timiș are președinte votat, în persoana lui Sorin Grindeanu. Și asta după aproape o jumătate de an de interimat. Lui Grindeanu nu i-a fost foarte greu să câștige competiția în condițiile în care a candidat de unul singur. (În paranteză fie spus, deși se bătea de mult timp cu pumnii în piept că va ataca și scaunul de primar al Timișoarei, Grindeanu s-a potolit. Probabil fiindcă a fost anunțat că acolo sunt mai mulți candidați, nu ca la partid.) În fine, după înscăunarea oficială a lui Grindeanu în fruntea organizației, dinspre PSD Timiș comunicarea a fost tăiată. Aproape total.

Trebuie spus aici că, deși era prevăzut ca toate posturile de conducere din organizație să fie ocupate la Conferința Județeană, Grindeanu a vrut să fie singurul „ales”, adică să nu se amestece cu „plebea”. Nici acum nu s-a venit cu un motiv serios pentru care nu au fost ocupate celelalte posturi și nici nu s-a spus când se va produce acest lucru. Fiindcă nici la partid nu știe nimeni nimic. Totul e într-o ceață deasă. În schimb, găștile PSD-iste se întâlnesc prin restaurante de hoteluri, acolo unde pun la cale organizația, dar și județul. Dintre acestea, două sar în evidență: vechiul sediu informal al PSD Timiș de la Hotel Timișoara, dar și fieful deputatului Ghiță Ciobanu de la Delpack. În rest, conferințe de presă tot mai rare, comunicate de presă ioc, nimic despre activitatea filialei. Dacă aceasta o mai fi existând…

Doar din când în când, consilierul local Freddy Simonis, ajuns principalul sau chiar singurul comunicator al PSD Timiș, transmite mesaje că primarul Robu nu e bun. Așa o fi și abia aștept oferta PSD pentru scaunul de primar al Timișoarei, ca să poată fi cântărită în raport cu Robu. Și asta e una din principalele probleme la care chiar și membrii de rând, nu doar presa, așteaptă un răspuns. Cine va fi candidatul PSD la primărie? Dar la consiliul județean? Până acum auzim doar declarații de genul „dacă X-ulescu nu candidează, mă bag eu”. Adică, un fel de sacrificiu. Nu vrea un lider mai important, băgăm la înaintare unul din linia a doua și Dumnezeu cu mila. Se face de râs, nu-i grav că e din linia a doua. Iar până la alegerile locale nu mai e niciun an.

În fine, în ultimele zile, am încercat să aflăm pe cine susține PSD Timiș, mă rog, Sorin Grindeanu, la șefia PSD. Niciun răspuns. Am găsit doar unul echivoc, pe un site local, că îi susține și pe Liviu Dragnea, și pe Rovana Plumb, dar cel mai bine ar fi… să nu fie nicio competiție. Adică să fie ca în PSD Timiș, unde, la întâlnirile prin cârciumi, PSD-iștilor li se atrage atenția să nu cumva să-l contracandideze careva pe Ghiță Ciobanu la funcția de președinte executiv. Deși oficial Grindeanu spune că vrea cât mai mulți candidați. Revenind la alegerile naționale, e evident că Grindeanu a votat cu „Suzana Gâdea”, cea susținută de Ponta, cel care l-a susținut și pe el. După alegeri va spune probabil că a votat cu… câștigătorul. Adică Dragnea. Probabil la fel va spune și liderul informal al PSD Timiș, Ilie Sârbu, care atunci când nu se punea problema candidaturii lui Dragnea a fost scos la „înaintare” de tabăra Ponta împotriva noului lider interimar..

Una peste alta, așa cum funcționează acum, PSD Timiș pare tot tot mai mult o organizație discretă, adică nu chiar secretă. La fel ca Masoneria, acea organizație vetustă, unde oamenii mari se joacă precum copiii și, ca să nu se murdărească, poartă și șorțulețe. Și, ca să vezi coincidență, cei mai importanți lideri ai filialei, Grindeanu, Sârbu, Ciobanu, frații Cristescu (da, n-au carnet, dar sunt mai importanți în partid decât 5.000 de PSD-iști la un loc), sunt cu toții masoni. Ba, Ciobanu e și mare staroste pe regiunea de Vest, deci șef al lui Grindeanu pe linie de șorțulețe, echere și compasuri.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

53 de minute ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

O oră ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

5 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

6 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

6 ore ago