Rectificare bugetara record: peste 90 de milioane de lei de la guvern pentru Timis

Rectificarea bugetară programată de guvern pare să iasă în favoarea Timișului, care ar urma să primească peste 90 de milioane de lei, pentru echilibrarea bugetelor locale. Vestea a fost anunțată de președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, a anunțat marți că județul urmează să primească sume record de pe urma rectificării bugetare efectuat de Guvernul Ponta. Este vorba despre 92 milioane de lei, cea mai mare alocare din țară. „Iată că acum Timişul primeşte, semn că echipele de la nivel central şi regional şi-au făcut datoria. Este cea mai mare sumă alocată unui judeţ în acest an. Pentru comparaţie, Vrancea a căpătat 12 milioane, Vâlcea – 9 milioane, Vaslui – 5 milioane. Judeţele vecine au primit aşa: Arad – 55 milioane, Caraş-Severin – 17 milioane, Hunedoara – 33 milioane. Cu aceste sume sper să putem să rezolvăm toate proiectele principale, vom insista pe cele de infrastructură şi din domeniul spitalelor”, a declarat Bojin. Președintele Consiliului Județean Timiș a preciza că sume importante sunt alocate la capitolul cheltuieli de personal, respectiv 824.000 de lei, învățământ special (18 milioane de lei) și Programul de Dezvoltare Rurală (6 milioane de lei). „La PNDR stăm foarte bine. Sunt 152 de proiecte aprobate, din care 62 au fost deja finanţate, restul sunt proiecte noi care urmează să intre la finanţare. Un singur proiect a fost pus în plus, este vorba de drumul de la Unip, acolo era mare nevoie, am decis să alocăm 300.000 de lei. Așteptăm aprobarea şi să rezolvăm problema, ca să nu-şi mai rupă oamenii maşinile pe acolo. Şi primarul din Sacoş a decis să aloce o sumă de bani şi se va rezolva”, a mai spus președintele CJ Timiș.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

10 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

12 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

15 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

15 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

15 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

16 ore ago