Categories: Politicieni

Simonis, despre santierul din zona istorica: Robu sa nu se mai ascunda in spatele unor scuze penibile

Proaspăt desemnat șeful grupului de PSD din CL Timișoarei, Alfred Simonis se ia, din nou, de primarul Nicolae Robu, pe care îl consideră lipsit de fermitate în ceea ce privește situația șantierului din zona Cetate. Simonis crede că edilul inventează „scuze penibile” pentru a justifica stagnarea lucrărilor.

Primarul Nicolae Robu a anunțat că, deși în centrul istoric numărul muncitorilor este foarte mic, lucrările vor fi terminate la termenul asumat. Este vorba de finele anului 2015, nu de 29 iulie, data afișată pe panourile din Cetate. Edilul spune că Romprest nu poate fi penalizată pentru că nu aduce muncitori pe șantier și, în plus, pietrarii ar mai putea pleca… acasă, să-și lucreze gospodăriile. Consilierul local PSD Alfred Simonis consideră inacceptabilă poziția primarului Timișoarei. „Lucrările de reabilitare a centrului istoric sunt luate în derâdere de societatea care a câştigat licitaţia, iar reacţia administraţiei locale întârzie să apară (…) Chiar dacă a trecut aproape o lună de când lucrările stagnează, Nicolae Robu nu a avut nicio reacţie promptă la adresa societăţii care se ocupă de restaurarea centrului istoric. Partidul Social Democrat îi solicită, din nou, să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrarea să fie finalizată la timp (termenul limită este 31 decembrie 2015) şi să nu se mai ascundă în spatele unor scuze penibile. Considerăm că este inadmisibil ca o lucrare atât de importantă să fie tratată cu dispreţ de firma câştigătoare a licitaţiei şi cu nonşalanţă de primarul Nicolae Robu”, a transmis Simonis. Ales, la începutul săptămânii, șeful grupului PSD din CL, acesta îi adresează edilului și o întrebare: „dacă termenul de execuţie este depășit, cine va răspunde pentru pierderea a milioane de euro din fondurile europene alocate pentru această lucrare?”. Suma în discuție este de aproximativ zece milioane de euro, iar Robu a spus că, dacă va fi cazul, ea va fi imputată firmei Romprest.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

44 de minute ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

2 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

3 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

7 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

7 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

8 ore ago