A venit vara, s-a deschis sezonul la petreceri în aer liber și la Timișoara. Asta înseamnă, mai ales pentru locuitorii din partea de sud a orașului, muzică gratis, deși n-au cerut-o! Hărmălaia de la cluburile din apropierea stadionului se aude din nou de la mare distanță. Problema nu e nouă, iar amenzile nu par s-o rezolve.
Nicio vară fără reclamații din partea timișorenilor exasperați de muzica bubuitoare care se aude până la ei acasă, deși sursa de „distracție” e la mare depărtare. Situația e aceeași în fiecare an, iar cei care locuiesc în zona stadionului știu cel mai bine acest lucru. Oamenii au, în fiecare weekend, „acompaniament” de bași. „Locuiesc pe strada Mureș și, de când s-au deschis cluburile de la stadion, nu mai avem liniște. E la fel în fiecare vară, degeaba facem reclamații. Oare primarul Robu nu aude hărmălaia, că stă chiar mai aproape de cluburi decât noi? Nu se poate face nimic? Muzica se aude până dimineața și, dacă la noi se aude așa, mă întreb cum e la Spitalul Județean…”, ne-a scris unul dintre cititorii deBanat.ro.
Acum doi ani, viceprimarul Traian Stoia semna pentru suspendarea activităţii, timp de 30 de zile, în patru cluburi din Timişoara, tocmai pe motiv de gălăgie. Măsura a fost în vigoare numai câteva zile, fiind anulată de primarul Nicolae Robu, la întoarcerea din concediu. În 2014, consilierul independent Bogdan Herzog l-a interpelat pe Robu pe tema sesizărilor primite pe această temă din partea locuitorilor din zona Sudului – Girocului. „Urbea noastră nu este campus monastiresc, ci o localitate cu viaţă, care trebuie să aibă inclusiv cluburi. Proprietarii şi administratorii acestora trebuie să respecte legea. Dacă nu-şi iau măsuri de izolare fonică corespunzătoare, atunci trebuie să reducă volumul sonor, astfel încât să nu perturbe trăirea în zonă”, spunea, la vremea respectivă, Robu.
Ce măsuri au luat pentru reducerea zgomotului patronii de cluburi e greu de spus, însă timișorenii reclamă pe capete hărmălaia. Polițiștii locali au ieșit astfel la controale nocturne și… n-au venit cu mâna goală. „S-a intervenit pe timp de noapte în luarea măsurilor legale care se impun, conform Legii 61/1991, care sancționează tulburarea liniștii locatarilor prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare Astfel, în ultima perioadă au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale”, transmit reprezentanții Poliției Locale. La ce „veselie” e noaptea pe străzile din cartierele Soarelui și Girocului însă, amenzile cuprinse între 500 și 1.500 de lei nu par să impresioneze pe nimeni…
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…