Categories: Politicieni

Alin Popoviciu, mut ca pestele! N-a vorbit niciodata in 2015 in parlament

Mare parte din parlamentarii români merg degeaba la serviciu! Peste o treime dintre ei nu au deschis gura nici măcar o dată în acest an. Printre aceștia, și deputatul liberal de Timiș Alin Popoviciu. Pe de altă parte, senatorul PSD Ilie Sârbu este în Top 4 Senat la capitolul luări de cuvânt.

Din cei 387 deputați, 92 nu au vorbit în plen în acest an. Printre ei, social-democrații Claudiu Manda, Eduart Martin și Cătălina Ştefănescu, Valeriu Steriu (UNPR), dar şi Alin Popoviciu (PNL). Mai mult decât atât, alţi 44 deputați au vorbit la microfon doar începutul mandatului, în timpul jurământului de credinţă. Conform unei analize Mediafax, nu au luat cuvântul niciodată, în afară de depunerea jurământului, printre alții, Mădălin Voicu (PSD), Marius Manolache (PSD), Cristian Rizea (PSD), Vlad Marcoci (PSD), Roxana Anuşca (PNL), Mircea Cazan (PNL), Eugen Chebac (UNPR), Andrei Dolineaschi (PSD), Marian Enache (UNPR), Constantin Enea (PSD) sau Vasile Iliuţă (PNL). Unii dintre aceștia sunt însă prezențe constante la emisiunile TV. Unii deputați au vorbit în plen, din 2012 încoace, numai două-trei minute. La polul opus se află preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a vorbit în plen peste 100 de ore!

Există și senatori extrem de… tăcuți. Social-democrații Ioan Butunoi, Viorel Chiriac, Leonard Cadăr și Alexandru Mazăre, Ilie Năstase (UNPR), dar și liberalii Tudor Chiuariu, Ioan Cristina, Iulian Dumitrescu și Cristian Rădulescu nu au vorbit deloc în 2015. Nici Crin Antonescu, fostul șef al Senatului, nu a luat cuvântul în plen în 2015. Actualul lider al camerei, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit de șase ori în acest an. Recordul la Senat este deținut de liberalul Dumitru Oprea, care a luat cuvântul de 1.425 de ori, de la preluarea mandatului. Urmează, în acest inedit top, Cristiana Anghel (PC) – cu 994 luări de cuvânt, Puiu Haşotti (PNL) – 573 și Ilie Sârbu (PSD) – 486.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

5 minute ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

2 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

3 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

8 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

8 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

15 ore ago