Categories: Sănătate

Cardul de sanatate, obligatoriu de la 1 septembrie… pentru cine il are tiparit

De la 1 septembrie, cardul de sănătate devine, în sfârșit, obligatoriu, dar… nu pentru toată lumea! Mulți asigurați nu au primit documentul și, dacă se constată că acesta nu a fost nici măcar emis, vor putea beneficia de servicii medicale.

Pentru județul Timiș au fost tipărite 536.078 de carduri naționale de sănătate, dar există încă o mulțime de asigurați care nu și-au primit cardurile. Acestea fie sunt la medicul de familie, fie sunt pe drum ,cu Poșta Română, fie… au fost rătăcite. Există însă și situații în care asigurați nu au carduri pentru că acestea încă nu au fost tipărite. Reprezentanții CJAS Timiș recunosc că e greu de spus câtă lume nu are card, pentru că nu există o evidență a asiguraților din Timiș. „Cei care nu au intrat încă în posesia cardului național de sănătate, după ce au verificat pe site-ul pus la dispoziție de CJAS și nu se regăsesc pe lista de carduri tipărite, se pot adresa furnizorilor de servicii. Ei nu trebuie să solicite nici măcar o adeverință de asigurat, nici un card provizoriu. Asta înseamnă că aceste carduri sunt în curs de tipărire și le vor fi distribuite prin Poșta Română”, spune Mariana Rădulescu, directorul relații contractuale din cadrul CJAS Timiș. Pentru a fi siguri că aveți cardul tipărit, puteți consulta această pagină web. Este important de menționat că posesorii de carduri trebuie să se asigure că-și activează cardurile la medicul de familie, pentru a putea într-adevăr să le folosească. Până acum, în Timiș, din cele aproximativ 536.000 de carduri tipărite s-au activat peste jumătate. Cam 10% din acestea nu au fost ridicate. De asemenea, sub 1% din asigurați au returnat cardurile din motive religioase, dar Mariana Rădulescu susține că mulți dintre cei care care inițial au refuzat cardul au revenit asupra deciziei.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

3 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

7 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

9 ore ago