Arhiva pentru eticheta: obligatoriu

colterm

Robu: Colterm voia să oblige oamenii să se racordeze la Colterm. De ce nu a citit integral proiectul pe care l-a semnat

Robu: Colterm voia să oblige oamenii să se racordeze la Colterm. De ce nu a citit integral proiectul pe care l-a semnat

Colterm voia să oblige timișorenii să se racordeze la Colterm. Asta susține primarul Nicolae Robu, care spune că nu a apucat să citească întreaga documentație a proiectului retras din dezbatere publică. Altfel, noul sistem testat de societatea de termoficare ar fi atât de performant, încât timișorenii ar putea sta la coadă pentru racordare.

Timisenii uita sa-si asigure locuintele in sistemul obligatoriu

Deşi sistemul asigurărilor obligatorii a locuinţei funcţionează deja de ceva timp în România, succesul acestuia a rămas limitat. Doar o treime dintre locuinţele din Timiş au în acest moment o poliţă de asigurare obligatorie validă. Unii asiguraţi au beneficiat deja de sprijin, în total fiind plătite în judeţ daune de 24.637 lei.

Cardul de sănătate, valabil 7 ani

Peste 11.000 de timiseni inca nu au carduri de sanatate, obligatorii de la 1 mai

Începând de vineri, 1 mai, asigurații sunt obligați să se prezinte cu cardul de sănătate de fiecare dată când merg la medicul de familie, la farmacie sau la spital. Totuși, în Timiș peste 11.000 de carduri nu au fost încă ridicate de la sediul CJAS. Mai mult, există și aproximativ 50 de persoane care au declarat că refuză să folosească cardul din motive religioase

Legalizarea „Operatiunii autobuzul”

De cele mai multe ori de când cu votul democratic postdecembrist, destinele României au fost decise de cei mulți și mai puțini instruiți. Unii ar zice că în acest stadiu e normal să depindem de gloată, alții ar reaminti că țara e plină de oameni săraci, ușor de convins mai ales de promisiunile stângii și dezolant de expuși la manipulările propagandei de partid (gen Antena 3, să zicem, deși fenomenul funcționează mult înainte de descălecarea lui Gâdea în creierele românilor).

Echipa de fotbal din Timis, incolonata de primar la sectia de vot!

De necrezut! Jucătorii unei echipe de fotbal de Liga a III-a din Timiş au fost convocaţi la antrenament , duminică, dar, chiar înainte de a intra pe teren, au fost anunţaţi că trebuie să meargă încolonaţi la secţia de vot. Virgil Bunescu, primarul comunei Giarmata, ar fi transmis conducerii echipei Milenium Giarmata că fotbaliștii trebuie obligatoriu să voteze.

Recenzorii, obligati sa se intoarca dupa CNP-uri!

Ați fost recenzat fără să vă dați codul numeric personal? Nu-i nimic, acum îi veți primi din nou în casă pe recenzori, pentru ca ei să completeze corect formularele. Purtătorul de cuvânt al INS a fost dat afară, după ce a susținut că declararea CNP nu este obligatorie, iar dumneavoastră riscați amenzi zdravene dacă nu discutați cu recenzorii care vă sună iar la ușă.

Recensamant 2011: nu sunteti obligati sa va spuneti CNP-ul

Aproape 3,4 milioane de români au fost înregistraţi în primele două zile ale recensământului populaţiei şi locuinţelor. Timișul este printre județele codașe, alături de Constanța, Ilfov și Teleorman. Reprezentanții INS au anunțat că persoanele care nu vor să le spună recenzorilor CNP-ul nu vor sancționate.

Joi e prima zi de recensamant

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor începe joi şi se va încheia la sfârşitul lunii octombrie. Este cea mai amplă operațiune de acest gen desfășurată după 1990. Dacă refuzați să răspundeți la întrebările recenzorilor, riscați amenzi usturătoare.

Concilierea directa, etapa prealabila necesara in procesele comerciale

Un aspect cât se poate de important în gestionarea unui eventual litigiu comercial având ca miză o sumă de bani sau un obiect evaluabil în bani îl constituie etapa prealabilă. Astfel, trebuie cunoscut faptul că în această materie, împrejurarea ca debitorul sau partea colitigantă nu-şi îndeplineşte obligaţiile asumate nu poate conduce în mod direct la deschiderea unei acţiuni în justiţie.

Profesorii universitari, pensionati obligatoriu la 65 de ani

Câteva zeci de profesori de la cele patru universităţi de stat din Timişoara vor ieşi la pensie în următoarele luni. Ei au deja sau împlinesc 65 de ani, vârstă de la care, conform noii legi a educaţiei, nu mai ocupa posturi didactice. Sunt afectaţi de aceste prevederi şi doi rectori, care însă îşi vor duce la bun sfârşit mandatele.

Top