Dacă până în urmă cu două-trei luni ajunsesem să credem că Nicolae Robu va fi la anul singurul candidat pentru canapeaua de primar al Timișoarei, iată că lucrurile încep să ia o turnură interesantă. La finele săptămânii trecute au venit, în fine, și declarații oficiale cu numele potențialor candidați ai PSD pentru primărie, sub forma unei liste cu trei persoane. Listă rămasă deschisă, ne-a asigurat președintele Sorin Grindeanu. Nici nu s-a discutat bine pe marginea listei PSD că – hop! – sare și consilierul local PNȚCD-aripa Putin, Bogdan Herzog, cu lista sa de potențiali primari. În număr de șapte, toți mai buni decât Robu, ne-a anunțat Herzog. Și în acest caz lista rămâne deschisă, în primul rând chiar pentru Herzog care, din falsă modestie, nu și-a trecut numele printre „cei șapte magnifici”. Probabil, în curând vom vedea și lista de candidați UNPR (evident, în frunte cu Brigitte Sfăt-Torje-Năstase), a PMP, ALDE etc.
Și listele sunt deschise pentru toată lumea, fiindcă de aceea e democrație. Inclusiv pentru Cârpaci, Vișinel și alți geambași imobiliari. Și nu mă refer doar la țigani, ci și la români, unguri sau chiar… arabi. Că doar și ei au nevoie de un primar bun, care să le promoveze interesele. Și cum ar arăta o astfel de listă a primarilor „mai buni ca Robu” pentru această gașcă? Evident că lista nu putea să înceapă decât cu fostul primar Gheorghe Ciuhandu. În timpul celor 16 ani pe care acesta i-a petrecut în fruntea primăriei, clanurile țigănești au prosperat la cote de neînchipuit, cucerind inclusiv centrul Timișoarei. Se spune că clanul Cârpaci ar fi pus mâna pe 144 de imobile, multe dintre ele clădiri istorice. Unele au găzduit spitale și diverse instituții. Dar nu doar mafia țigănească a prosperat în timpul acelor ani, ci și mai toți samsarii imobiliari, cu toții având girul primăriei în învârtelile lor cu terenuri. Fiind deja la o anumită vârstă, poate Cârpaci & co se mulțumesc și cu fiul lui Cuhandu, trecut deja pe „lista lui Herzog”.
Viorel Oancea, fost primar al Timișoarei (1992-1994), în timpul căruia au apărut primele palate de neam prost ale țiganilor. E drept, mai pe la marginea Timișoarei. Om cu viziune, Oancea chiar s-a lăudat cu ele, în campania electorală din anul 2000, când a candidat la primărie, afirmând că aceste monstroase construcții ar putea fi puncte de atracție pentru turiștii străini… Nicușor Miuț, fost ani la rândul șef al Direcție Patrimoniu din primărie. Din biroul lui s-au scurs acte către samsarii imobiliari, țigani sau nu, documente menite a identifica proprietățile care pot fi revendicate. A plecat din primărie cu exact un an înaintea lui Ciuhandu, în mai 2011, având vreo două dosare pe cap. Radu Țoancă, consilier local PSD din anul 2004 și „doctor” în afaceri imobiliare. Pentru Țoancă, banii n-au miros, fie că aparțin unui țigan, ungur, austriac, evreu, arab sau român. Este cel care i-a ajutat pe mai toți geambașii de terenuri din Timișoara cu informații din primărie, acolo unde este un adevărat „tătic” al traficului de influență.
Safta Criste, notărița cu ajutorul căreia clanul Cârpaci a pus mâna pe unele imobile. Este soția fostului procuror general al României, Mircea Criste, actualmente adjunct al Avocatului Poporului. În decembrie 2010, Mircea și Safta Criste s-a înscris în PNL, apoi după „dezertarea” lui Tăriceanu, l-au urmat în partidul acestuuia. Dan Robescu este șef al Serviciului Banca de Date Urbane și Cadastru din primărie. Din biroul acestuia s-au scurs multe date privind diverse proprietăți ale primăriei, care au ajuns ulterior în mâinile unor samsari imobiliari. Marcel Torje, fost angajat al aceluiași serviciu, fost șef la Oficiul de Cadastru, acum patron de firmă. A „ajutat” cum a putut cu tot felul de informații pe mai toții rechinii imobiliari din Timișoara. Ioan Cojocari, eternul secretar al Primăriei Timișoara, va ieși la pensie la începutul anului viitor. Astfel că va putea candida în iunie la scaunul de primar, dacă nu preferă cumva primăria din Șuștra, satul său natal, dar și al sus-menționatului Miuț. Chiar dacă n-a lucrat direct cu samsarii imobiliari, era obligatoriu să aibă cunoștințe despre aceste afaceri, pe care nu le-a oprit.
Evident, ca și în cazul celorlalte liste, și aceasta poate fi îmbunătățită cu multe alte nume, începând cu foști procurori, polițiști, angajați de la Cartea Funciară, notari etc. care au pus mână de la mână pentru prosperitatea lui Vișinel, Cârpaci și a altora de țeapa lor.
Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.
Unul dintre cele mai interesante proiecte care au ajutat la promovarea Timișoarei a ajuns la…
Chiar a doua zi după învestirea lui Alfred Simonis în funcţia de preşedinte al Consiliului…
Timp de patru zile, vaporașele nu vor mai circula pe Bega. Măsura a fost luată…
Noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis, spune că nu a reușit încă…
Succes garantat! Ca urmare a interesului publicului pentru evenimentul teatral care îl are ca protagonist…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…