Categories: Invatamant

Mai putin de 40 de tineri din Timis primesc 200 de euro sa-si ia calculator / LISTA

Este oficial: 17.129 de elevi și studenți vor primi, în 2015, un ajutor financiar în valoare de 200 de euro pentru achiziționarea unui calculator nou. Din Timiș vor beneficia de această facilitate mai puțin de 40 de tineri, cei mai mulți dintre ei din Făget.

Ordinul de ministru referitor la ajutorul financiar pentru cumpărarea de calculatoare, dar și anexa cu beneficiarii au fost publicate marți în Monitorul Oficial. Vor primi cei 200 de euro elevi și studenți din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Este vorba despre echivalentul în lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziției. Bonurile valorice au fost distribuite în perioada 24 iunie-30 iulie, iar calculatoarele pot fi cumpărate până la 31 august. Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM și 250 GB hard-disk și software de bază licențiat, incluzând un sistem de operare și un program antivirus. Programul „Euro 200” funcționează din 2004.

În Timiș vor beneficia de acești bani Andreea-Raluca Radu, din Alioș, Cristina Maria Ilioi, din Belinț, Nicoleta Amalia Todor, din Berini, Sebastian Alexandru Garbai, Carmina Snejana Moroșan, Rebeca Naomi Marcin și Alex-Andria Precup, din Cenei, Mihai Cosmin Lăcătuș, din Checea, Raul Cristian Jucsor și Marius Andrei Precup, din Dumbrava, Izabel Cati Anton, Emanuel Cosmin Asavei, Samir Ioan Borcea, David Emanuel Curiac, Raul Zoltan Dobozi, Naomi Sandra Jucsor, Sara Natalia Jucsor, Mihail Adrian Lăzărescu, Florina Larisa Moldovan, Marian Sebastian Oniga, Mario Adrian Oprescu, Florin Emanuel Stana, Alis Szoke-Toth și Maria Patricia Tif, din Făget, Mario David Dranciuc, Crinuța Codruța Rednic și Ayan Alin Rosuș, din Mașloc, Cătălina Dobra, Alehandro Otillo Alex Andreev și Andrei Corado Farcaș, din Nădrag, Ana Maria Denisa Scînteie, Raluca Maria Marinescu și Vasile Zaha, din Ohaba Lungă, Cristina Georgiana Soky, din Otelec, Simona Alexandra Coclici și Andrada Elena Rubina, din Recaș, Andrei Gabriel Mirea, din Timișoara, și Mario Laurențiu Toszer, din Chișoda.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

8 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

11 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

11 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

13 ore ago