Robu, romantic incurabil! Primarul si-a facut publica inca o piesa! / AUDIO

Nicolae Robu, între Eusebiu Camilar și Percy B. Shelley! Primarul Timișoarei a așteptat să-și termine vacanța în Sardinia și, pe modelul anului trecut, a făcut publică o a doua piesă proprie. Dacă în 2014 a fost „Ca marea”, în 2015, edilul a ajuns la concluzia – muzicală, desigur – că „E veșnică pe lume doar schimbarea”!


Vacanța în Sardinia a primarului Timișoarei s-a terminat. Nicolae Robu a anunțat, miercuri, pe Facebook, că și-a încheiat șederea pe pitoreasca insulă italiană, de unde a postat o mulțime de poze. „A fost minunat, m-am simțit foarte, foarte bine! Și… dacă tot am avut mare succes anul trecut, postând, chiar înainte de plecarea la aeroport, pe Facebook, una din compozițiile mele muzicale – e vorba de piesa «Ca marea», ajunsă, fără publicitate, la peste 14.000 de vizualizări -, am decis să repet gestul. Așadar, vă ofer, la link-ul de mai jos, piesa «Suntem ca norii», pe superbele versuri intitulate «E veșnică pe lume doar schimbarea», aparținând lui P.B. Shelley (partea vocală e compusă și ea, dar… trebuie trasă în studio, ca și în cazul piesei «Ca marea»). Dacă vă place, clicuiți Like. Dacă nu vă place, postați textul «O prostie marca Robu și asta, ca pasajul Michelangelo, Biblioteca UPT și ca toate celelalte realizari»”, a scris edilul pe rețeaua de socializare.

De această dată, Robu a trecut de la Eusebiu Camilar, un poet român destul de puțin cunoscut și, cu siguranță, extrem de puțin popular, la Percy Bysshe Shelley, un monstru sacru al literaturii universale. Shelley (1792 – 1822) este unul dintre cei mai mari poeți romantici englezi. La fel de radical și în creația literară, și în opțiunile politice și sociale, Shelley a fost puțin prețuit în timpul vieții. A murit înainte de a împlini 30 de ani, în timpul unei furtuni pe mare, în timp ce încerca să ajungă de la Leghorn la La Spezia, în Italia, la bordul vasului său, denumit „Don Juan”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

10 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

14 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

17 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

17 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

19 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

19 ore ago