Categories: Klaus Vaterland

Politica sado-maso

Nu știu ce se mai screme atât pesedistul Titu Bojin cu candidatura la funcția de președinte executiv al PSD Timiș. Că nu știe încă, că se mai gândește, c-o fi, c-o păți… Poate e o superstiție și nu vrea locul mortului. Poate crede că ieșirea de sub reflectoare, ca Alin Popoviciu, l-ar mai feri de DNA. Ar fi o logică aici, dar nu e valabilă și pentru Titu Bojin, de vreme ce funcția de președinte al CJT este mult mai vizibilă decât cea de secund la filială. Prințipuri? Chinuri morale legate de urmărirea sa penală într-un caz instrumentat de Anticorupție? Ar vrea să ferească partidul de etichete false? Prea târziu. Așa ceva nu se mai poate. Când jumătate din liderii din județe sunt în pârnaie ori sub anchete DNA? Cum să mai ferești PSD de ADN-ul corupției când însuși președintele de la centru e condamnat? Și nimeni nu are nicio emoție, ba chiar în cunoștință de cauză a fost votat inclusiv de Titu Bojin.

Dar Liviu Dragnea nu e singurul președinte de partid din Europa condamnat la ani de temniță grea cu suspendare. Doamna lui Ilie Năstase, Brigitte Sfăt, a intrat viril în politică direct șefă la organizația de femei a UNPR Timiș. Măcar ăia de la PSD n-aveau ce face. De Ponta trebuiau să scape, că urmează și acolo niște aventuri penale, alternativa era Dragnea cu condamnarea pe vine. Alții cu forță în partid nu mai aveau nepătați. Dar lui Răducanu de la UNPR Timiș ce-i trebuia lider politic cu condamnare? Cu executare, nu ca la Dragnea. Vă imaginați ce atmosferă o fi în UNPR Timiș, să știe lumea că organizația este condusă de o femeie care-a făcut pușcărie pentru sechestrare de persoane? Poate ăsta e și schepsisul. Dacă iese prost la anul, și toți traseiștii se gândesc să plece din partid, atunci să vedeți treabă făcută de organizația de femei! Cătușe cu lanț și pene, cleme, hamuri, corset pentru glezne, biciuri din piele, măști latex și seturi sclavie. Da, bineînțeles, totul consens cu doctrina interesului național.

Tot comico-sado-maso pare și comportamentul de concediu al primarului Nicolae Robu. Nu știu cu cine a plecat de data asta, dar să te duci în Sardinia și să stai pe Facebook asta numai plictiseală se numește. „Superbă” fotografia în care edilul este surprins cât de poate de neprofesional și inestetic. În piscină, încadrat doar de apă, un clișeu ce putea fi surprins oriunde, chiar și la Călacea, avem un primar frânt din reflexii, doar cu capul într-o imagine cât de cât limpede. Mi se spunea, dar nu credeam că pagina de Facebook a liberalului e chiar amuzantă. „După (încă) un an în care am muncit enorm, onorând apelativul pe care eu îl consider măgulitor, de «fanatic al muncii», iată-mă intr-o scurtă vacanță în Sardinia”, zice primarul sub poză. Faza cu apelativul „măgulitor” e colosală. Oare și doamna Robu îi zice așa d-lui Nicolae? Când îl trimite să ducă gunoiul la bloc, cum îi zice? „Du și tu gunoiul, fanaticule al muncii”? Sau rămâne, prescurtat, la „Du gunoiul, fanaticule”?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago