Categories: Partide

PSD Timis il asteapta pe Liviu Dragnea ca sa fie in formula completa

PSD Timiș va avea formulă completă de conducere de la jumătatea lunii septembrie. Atunci vor avea loc, cel mai probabil, alegerile pentru Biroul Permanent Județean, la care este așteptat și președintele partidului, Liviu Dragnea. Până atunci, Sorin Grindeanu face vizite în județ.

PSD Timiș are, în prezent, doar președinte și comitet județean, după alegerile desfășurate în luna iunie. Din postura de unic candidat, președintele Sorin Grindeanu a anunțat, imediat după ce a fost ales, că restul funcțiilor de conducere urmează să fie ocupate ulterior, la o dată care nu a fost precizată, prin statut nefiind prevăzut un astfel de termen. O listă oficială a celor interesați de funcțiile de președinte executiv, secretar general și vicepreședinți nu a fost făcută publică, dar s-au vehiculat nume precum Gheorghe Ciobanu și Adrian Negoiță, respectiv Petru Andea, Florică Bîrsășteanu, Francisc Boldea, Dorel Covaci, Călin Dobra, Alger Ilaș, Sorin Stragea, Matei Suciu, Cătălin Tiuch și Ionel Toma. Între timp, Gheorghe Ciobanu a încetat fulgerător din viață, astfel că partidul are acum o problemă pe Colegiul 10. „Aici există un vid de organizare. Este un colegiu foarte important pentru noi, are 20 de localități, majoritatea primarilor sunt PSD. Am avut vineri o întâlnire, vor să continue în administrația locală, unii sunt la al doilea sau la al treilea mandat și în mod sigur își vor recâștiga posturile”, spune președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu.

La jumătatea lunii septembrie va fi ales, probabil, și Biroul Permanent Județean al partidului. „Vrea să vină și președintele Liviu Dragnea la aceste alegeri. Consultându-mă cu majoritatea colegilor, am decis să mai amânăm un pic momentul, pentru ca și colegii de la București să poată participa la această ședință. Nu e bine să vorbești foarte mult, e bine să faci”, spune Grindeanu. După ce filiala județeană va fi în formulă completă, încep pregătirile pentru alegerile de anul viitor. „Mă voi întâlni săptămâna viitoare cu primarii și consilierii noștri județeni, vom avea primele discuții. Înainte de finalul acestui an, trebuie să avem desemnați candidații, în sensul de a fi oameni care să fie capabili să câștige localitățile”, a mai spus șeful social-democraților timișeni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

7 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

11 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

14 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

14 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

16 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

17 ore ago