Robu e fericit: Pasajul Michelangelo a trecut cu brio „proba de apa”!

Ploaia torențială care a căzut, timp de câteva ore, joi seară, în Timișoara a făcut ravagii în oraș. Au fost inundate deopotrivă străzi, pasaje și subsoluri de clădiri, însă, dincolo de dezastru, autoritățile locale au găsit un motiv de bucurie. Pasajul Michelangelo a rezistat!

Timișoara a fost dată peste cap joi seară de ruperea de nori care a făcut prăpăd în oraș. Au fost cozi infernale în trafic, pasajele Jiul, Popa Șapcă și cel de pe str. Gh. Lazăr, în zona Finanțelor, au fost inundate, semafoarele n-au funcționat aproape deloc în zona centrală, iar trasee care, în mod firesc, sunt parcurse în 5-7 minute au fost străbătute în zeci de minute. Primarul Nicolae Robu, aflat încă în concediu, a găsit însă și „raza de lumină”. „Mare tristețe pentru cârcotași: pasajul Michelangelo a trecut cu brio și proba de… apă (…) Orice om cu mintea limpede vede acum cât de frumoasă și cât de funcțională este, post-lucrări, întreaga zonă Michelangelo! Nicio problemă cu apă nu a fost acolo niciodată de la darea sa în funcțiune, nici măcar când Timișoara a avut parte de una din cele mai mari ruperi de nori”, a scris edilul, la miezul nopții, pe Facebook.

Robu a mai făcut un anunț, care, pe termen lung, îi va bucura pe șoferi. Pe termen scurt însă, și primarul recunoaște asta, nervii acestora vor fi întinși la maximum. „Vom începe, în curând, lucrările la subpasajele Jiul și Popa Șapcă! Deodată! Cu tot deranjul pe care va trebui să-l suportăm circa un an! Merită! Așa cum a meritat și în cazul Michelangelo! Eu sunt dispus să suport un nou val de cârcoteli, așa cum am suportat și pentru Michelangelo! Chiar dacă asta se va întâmpla într-o perioadă pre-electorală! De dragul Timișoarei și din respect pentru timișoreni!”, a scris edilul.

La începutul lui 2015, Nicolae Robu spunea că lucrările nu vor putea începe simultan la cele două pasaje. „Am mai cumpănit și, într-un final, așa cum mi-am asumat atâtea, știu că pe unii îi voi nemulțumi, îmi asum în continuare demararea ambelor lucrări deodată, tocmai pentru a recupera din rămânerile în urmă ale orașului nostru”, declara, în iunie, primarul. Lărgirea străzii și a pasajului Jiul a fost estimată în studiul de fezabilitate la 8,1 milioane de euro, iar lucrarea de pe Popa Șapcă, la peste 15 milioane de euro. În bugetul pentru 2015 este prevăzută doar suma de 10 milioane de lei, pentru șantierul de pe Popa Șapcă.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

2 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

6 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

9 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

9 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

11 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

11 ore ago