Categories: EconomicUltima ora

A inceput constructia Openville! Oraselul din mijlocul Timisoarei costa 220 de milioane de euro / FOTO

Piatra de temelie a noului ansamblu Openville a fost pusă marți, în zona adiacentă Iulius Mall, înspre Bulevardul Antenei. Investiția de 220 de milioane de euro pe care Iulius Management Group o va dezvolta din această toamnă are undă verde. Șantierul va dura doi ani, iar după închiderea lui, în Timișoara vor apărea un parc de peste 55.000 metri pătrați, dar și cea mai înaltă clădire din România.

Openville, proiectul multifuncțional de 220 de milioane de euro pe care Iulius Management Group îl va dezvolta din această toamnă, a plecat oficial la drum. Marți a fost pusă prima piatră de temelie a celei dintâi clădiri de birouri din acest complex. Este vorba despre un imobil de 11 etaje, cu o suprafață de 18.000 metri pătrați. Într-o „capsulă a timpului” au fost introduse un mesaj al dezvoltatorului Iulian Dascălu, dar și mai multe monede, care urmează să fie așezate în fundația clădirii. Totul a fost precedat de o scurtă slujbă religioasă oficiată de IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, și de câteva cuvinte rostite, pe rând, de primarul Nicolae Robu, prefectul Eugen Dogariu și președintele CJ, Titu Bojin. „Sunt de-a dreptul fericit că o astfel de investiție se derulează la Timișoara, suntem susținători fără excepție ai acestui proiect”, a spus Robu. Edilul are toate motivele să fie încântat, în condițiile în care investitorul va realiza, pe banii lui, o parte din Inelul 2 de circulație, dar și un parc care va reveni municipalității.

La finele unei investiții de peste 220 de milioane de euro, Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 mp, iar Iulius Mall va fi parte integrată a proiectului. Primele lucrări care se vor derula în perioada următoare vor fi la clădirea de birouri dinspre Bulevardul Antenei, pentru care au fost semnate deja contracte cu doi parteneri, inclusiv cu o rețea de spitale private, care va deschide aici prima clinică din Timișoara. „Prima fază de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 și va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail și parcul. A doua etapă presupune dezvoltarea de spații office până la 131.000 mp, în funcție de cerințele pieței. La finele lui 2017 va fi terminate și construcția celei mai înalte clădiri din România, care va avea 155 metri înălțime și 27 etaje”, a spus Iulian Dascălu. Una dintre principalele atracţii ale acestui adevărat „orășel” din mijlocul Timișoarei va fi parcul desfăşurat pe mai mult de 55.000 mp, cu locuri de joacă, patinoar, carusel, fântâni arteziene și piaţete pentru evenimente. Vor fi deschise, de asemenea, peste 100 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, dar și un multiplex cu 15 săli de cinema. În întregul ansamblu vor lucra aproximativ 16.500 de persoane.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago