Categories: Partide

Ce surpriza: PSD Timis il sustine pe Liviu Dragnea la presedintia partidului!

Liviu Dragnea pare să fie președintele ales al PSD chiar înainte de alegerile propriu-zise. Rămas singur în cursă, liderul interimar primește mesaje de susținere din toate părțile. Ultima pe listă: filiala Timiș a partidului, care a anunțat că îl sprijină.

Congresul PSD este programat pe 18 octombrie, dată la care vor fi aleși numai secretarii și vicepreședintele. Președintele urmează să fi stabilit prin votul tuturor membrilor de partid, cu o săptămână înainte, și să fie numai validat la congres. Candidații nu se prea înghesuie, iar în ultima săptămână am asistat deja la două retrageri, din care una de-a dreptul ilară. Dacă senatorul Șerban Nicolae a anunțat că face acest pas din cauza că alegerea şefului PSD „e viciată de noile reguli impuse de conducere”, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a reușit să se facă de râs. După ce a susținut că partidul are nevoie de un lider care să nu aibă probleme cu justiția, nominalizându-l pe Liviu Dragnea pentru condamnarea sa nedefinitivă din dosarul referendumului, Negoiță a anunțat, 32 de ore mai târziu, că… îl susține pe Liviu Dragnea.

Sâmbătă, la Timișoara, s-a întrunit și Comitetul executiv judeţean al PSD Timiş. La această întâlnire au fost luate două decizii: una, de a-l susţine pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, iar cealaltă, de convocare a Consiliului Judeţean pentru 9 octombrie. Atunci urmează să fie aleși, în sfârșit, preşedintele executiv, secretarul executiv şi vicepreşedinţii Organizaţiei Judeţene Timiş a Partidului Social Democrat. Funcțiile sunt vacante încă din luna iunie, de când Sorin Grindeanu a fost ales, din postura de unic candidat, președintele social-democraților timișeni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

60 de minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

O oră ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago