Octavian Drăghici a părăsit România pentru a evolua în primul eşalon din Liban, la Racing Club Beirut. Atacantul de 29 de ani a avut un retur de excepţie în tricoul lui Politehnica Timişoara, pentru care a înscris de 30 de ori în 16 jocuri. Fotbalistul care a mai trecut pe la UMT, Fortuna Covaci, CS Otopeni, UTA, Gaz Metan Mediaş, „U” Cluj sau FC Olt spune că s-a adaptat bine la noua sa echipă, dar nu a uitat nici de ASU Politehnica Timişoara, ultima echipă la care a evoluat în România, şi de suporterii care l-au încurajat la fiecare joc disputat în tricoul alb-violet.
Anul acesta ai schimbat echipa de club, ţara şi continentul. Cum te-ai adaptat în Liban la noua echipă?
Nu am avut probleme în ceea ce priveşte adaptarea. Din acest punct de vedere am avut noroc încă de la început că antrenor la Racing Club Beirut este Eugen Moldovan. Dânsul lucrează de foarte mulţi ani în ţările arabe, unde este foarte bine cotat, mi-a spus cele mai importante lucruri care au contat în ceea ce priveşte adaptarea mea aici.
Dacă tot ai adus vorba, în lotul noii tale echipe mai sunt şi alţi români?
Sigur că da. Mai am doi colegi români. Este vorba despre Alex Viţelaru, fostul fundaş de la Ceahlăul Piatra Neamţ, şi Alex Ciocâlteu. Este un avantaj pentru noi că suntem jucători români, antrenaţi fiind de un conaţional de-al nostru.
Care este nivelul celor de la Racing Club Beirut în campionatul libanez?
În sezonul viitor, care începe pe 16 octombrie, avem ca obiectiv terminarea în prima jumătate a clasamentului. Campionatul de aici se joacă toamna şi primăvara, pe timpul verii fiind foarte cald.
Să înţeleg că nu ai avut ocazia să bifezi niciun joc oficial pentru noua ta echipă. Cum te-ai descurcat în jocurile amicale de până acum?
Aşa e, nu aveam cum să evoluez într-un joc oficial, dar am jucat în câteva amicale. Pot să spun că m-am integrat excelent la noua mea echipă.
Cum stai cu golul, specialitatea ta?
Până acum am reuşit să înscriu de trei ori. Revenind la jocurile de pregătire, cred că ne-am comportat destul de bine. Am evoluat inclusiv cu ultima campioană din Liban şi nu am pierdut niciun joc, ambele meciuri disputate terminându-se la egalitate, 1-1 şi 2-2.
Să vorbim puţin despre fotbalul din Timişoara. La un moment dat, în urma excelentului sezon petrecut de tine în tricoul celor de la ASU în Liga IV-a, s-a discutat despre o eventuală cooptare a ta în lotul celor de la ACS Poli, echipa din Liga I. E adevărat?
Nu am fost contactat oficial de nimeni de la ACS Poli, dar, din diferite surse, am aflat că s-ar fi discutat ceva despre o eventuală propunere.
Cred că puteai evolua liniştit la ACS Poli, ţinând cont de forma ta dar şi de experienţa acumulată de tine ca jucător în primele două eşaloane.
Aşa cred şi eu, dar cred că cineva de acolo nu m-a dorit.
Să încheiem cu câteva vorbe despre ASU Politehnica Timişoara, echipă la care ai pus umărul la promovarea în Liga a III-a.
Vreau să le urez baftă foştilor colegi. Sper să se claseze cât mai bine în cel de-al treilea eşalon şi chiar să promoveze. Pentru mine a fost o perioadă foarte frumoasă la ASU Politehnica, unde m-am simţit fotbalist, chiar dacă am evoluat în Liga a IV-a. Asta s-a întâmplat şi pentru că am avut în spate formidabila galerie care ne-a încurajat la toate jocurile. Pe această cale vreau să salut şi cea mai frumoasă galerie. Le mulţumesc frumos că nu au uitat de mine, mulţi suporteri îmi trimit şi acum mesaje de încurajare şi de mulţumire.
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…