Categories: Social

Pregatiri pentru curatenia de toamna

Primăria Timișoara, în colaborare cu operatorul de salubritate Retim, organizează, și în acest an, Curățenia Generală de Toamnă. Acesta va avea loc în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie și va începe, ca de obicei, în partea de nord a orașului.

În perioada 19 – 25 octombrie, mașinile Retim vor acționa în partea de nord a Timișoarei, iar între 26 octombrie și 3 noiembrie se vor muta în partea de sud. Vor fi colectate numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc, precum şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. „Proprietarilor de imobile, asociaţiilor de locatari, instituţiilor publice și agenţilor economici le revine obligaţia să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturi provenite din tăieri de corecţie tăiate la dimensiuni de cel mult un metru şi legate în snopi, deşeuri şi obiecte care se colectează în cadrul acţiunilor ecologice. Se interzice depozitarea pe domeniul public a deşeurilor rezultate din amenajări interioare sau din curăţirea pivniţelor şi podurilor – praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte”, se precizează într-un comunicat al municipalității. Cei care nu se conformează pot fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv între 1.000 și 2.000 de lei, pentru persoane juridice.

Deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări interioare, în cantităţi de sub 1 mc, precum şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice – DEEE, se preiau gratuit, pe baza actului de identitate, prin punctele de colectare de pe Al. Avram Imbroane, nr. 70, Calea Torontalului, nr. 94, str. Energiei, nr. 3, Calea Moşniţei, nr. 2. Acestea sunt deschise de luni până vineri, între orele 8 și 20. Dacă aveţi astfel de deşeuri în cantităţi mai mari de 1 mc, puteţi solicita, pe bază de comandă, containere de la S.C. Retim S.A., str. Oituz nr. 3A sau la numerele de telefon 0256-499.537 sau 0256-220.064.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

53 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

O oră ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago