Categories: Primăria Timişoara

Start in Saptamana Mobilitatii: cu Robu la pedalat / FOTO

Săptămâna Mobilității a început la Timișoara cu o pedalare cu antemergător de la Poliție, la care au participat primarul Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu și câteva zeci de angajați ai municipalității. Totul, pentru a demonstra cât de plăcut este să mergi cu bicicleta.

Săptămâna Mobilității, acțiune inițiată de UE pentru încurajarea folosirii pe scară cât mai largă a mijloacelor de transport în comun și a celor alternative, în defavoarea mașinilor, se desfășoară în perioada 16-22 septembrie. Au dat statul la pedalare angajații municipalității, care, cu bicicletele personale, cele de serviciu sau cele din sistemul VeloTM, au plecat într-o tură scurtă prin centrul Timișoarei. În fruntea coloanei de bicicliști, escortate preventiv de o mașină de poliție și de agenți locali pe două roți, s-a aflat primarul Nicolae Robu. „Facem un apel către cetățeni înspre folosirea pe scară mai largă a bicicletei. O bună parte din aparatul primăriei facem o scurtă plimbare cu bicicleta. Avem o preocupare specială pentru a încuraja folosirea bicicletei în Timișoara, am creat zeci de kilometri de piste de biciclete în acești ani și vom continua să creăm. Acolo unde profilul străzii nu ne permite să creăm piste de biciclete decât pe trotuare, vom recurge la această soluție, dar, acolo unde avem posibilitatea să facem piste mai bune pe carosabil, vom face astfel de piste”, a declarat edilul.

Robu recunoaște că în oraș sunt zone unde pistele de biciclete de pe trotuare sunt impracticabile, cum este și cazul Bd. Mihai Viteazu, dar spune că nu există momentan soluții. „Acolo unde rădăcinile copacilor au produs denivelări nu avem ce face. Ce vreți să facem, să tăiem copacii? Prioritate are fluența traficului în oraș. Evident că nu putem să desființăm benzi de trafic auto la numărul de mașini care există în oraș. Nu avem cum să facem asta, unde există suprafață suficient de largă, încât să putem lua din carosabil fără a afecta numărul de benzi pentru a crea piste de biciclete, acolo facem așa ceva. Dar în unele locuri nu se poate”, a explicat primarul.

Au plecat în pedalare miercuri, alături de edilul șef, viceprimarul Dan Diaconu, directorii Direcției de Comunicare, respectiv Urbanism, Alina Pintilie și Sorin Ciurariu, mai mulți funcționari, dar și șoferul primarului, Vasile Paraschiv. Deși fusese anunțat că la acțiune vor participa și consilieri locali, aceștia au fost sublimi, dar… au lipsit cu desăvârșire! Vina nu le-a aparținut însă, pentru că aleșii n-au fost înștiințați de pedalare! Săptămâna Mobilității continuă cu mai multe acțiuni. Printre acestea, închiderea, duminică, timp de două ore, a traficului auto prin pasajului Michelangelo sau cea a Bd. Loga, prin fața primăriei, programată pentru marți. Programul integral îl puteți găsi aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

17 ore ago