Categories: Invatamant

Timisul se lauda cu 14 elevi de nota… zece!

Nu mai puțin de 14 elevi de nota zece din județ au fost premiați, miercuri, la sediul Inspectoratului Școlar Timiș. Tinerii au fost răsplătiți cu bani pentru rezultatele deosebite la învățătură.

Cei 14 elevi din Timiș care au rezultate excepționale la învățătură sunt atât absolvenți de liceu, cât și de ciclu primar. Nu mai puțin de zece dintre ei au terminat examenul de bacalaureat cu nota maximă, iar efortul lor a fost răsplătit de Ministerul Educației cu câte 3.000 de lei. Nici tinerii care au obținut media maximă la Testarea Națională nu au fost ignorați, aceștia fiind premiați cu câte 1.000 de lei. „Am premiat elevii de nota 10, cei care ne-au făcut onoarea să fie prezenți aici. Ei au adus bucurie unui județ întreg și, evident, pentru ei, este răsplata pentru efortul depus de-a lungul anilor. Avem 14 elevi de media zece! Ne bucurăm pentru ei și pentru rezultatul pe care l-au obținut”, a declarat inspectorul școlar general Aura Danielescu. Eforturile tinerilor din Timiș au fost sesizate atât de unitățile de învățământ preuniversitar, respectiv universitar, din Timișoara, dar și din afara granițelor. Unii dintre ei se pregătesc să studieze în străinătate. „Am ales să plec la facultate în Anglia, pentru că este o experiență diferită față de ce întâlnim aici și vreau să încep să învăț pe cont propriu, să cunosc lume nouă. Voi studia la King’s College London, Informatică şi Management. Procesul de admitere la facultate a durat destul de mult, cam un an. Am trimis aplicaţii, apoi am aşteptat răspunsuri de la facultăţi. Am intrat la mai multe şi a trebuit să aleg. Am fost condiţionată de nota de la bacalaureat”, spune Daniela Copocean, care urmează să studieze la una dintre cele mai bune universităţi din Maria Britanie, dar şi din lume.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago