La începutul lunii noiembrie, timișorenii vor putea să participe la o nouă ediție a Balului Speranței. Ei vor face donații pentru patru cauze umanitare, inclusiv pentru o fetiță de numai zece ani, bolnavă de leucemie, care are nevoie de un tratament costisitor în Germania.
Balul Speranței, ajuns la cea de-a 17-a ediție, va avea loc pe 6 noiembrie, la Valery 4, în Calea Aradului. Invitații sunt așteptați la eveniment de la ora 19, iar de la ora 20 se va da oficial startul balului. Ca și la edițiile precedente, la eveniment vor fi prezenți oficiali ai orașului, dar și persoane de renume din mediului de afaceri. Inițiativa îi aparține Asociaţiei Femeilor Antreprenor din România. Ca și în anii trecuți, Balul Speranței își propune să susțină diferite cauze. Prima este una deja cunoscută, respectiv construirea centrului de bătrâni de la Giroc. Construcția acestuia reprezintă un proiect mai vechi al Asociației Femeilor Antreprenor din România, dar a fost întârziat în repetate rânduri din cauza problemelor birocratice. „Proiectul nostru de bază rămâne construirea casei pentru persoane în vârstă de la Giroc pentru care muncim de câțiva ani. Formalitățile și birocrația au întrecut orice așteptare. Am avut o schimbare a autorizației de mediu care ne-a costat peste un an. Acum suntem în faza să obținem autorizația de construire și să începem construcția. Din păcate au apărut, din nou, schimbări în cadrul legii. Legislația nu mai permite finanțare pe fonduri europene decât pentru case de stil familial, nu clădiri mari cum este a noastră”, a explicat președintele AFAR, Rodica Șuba. Astfel, în momentul de față se încearcă modificarea proiectului în așa fel încât să fie eligibil pentru astfel de fonduri.
Pe lângă acest proiect, asociația și-a propus să aducă în atenția timișorenilor alte trei. „Anul acesta ne-au venit foarte multe solicitări pentru proiecte mai mici, a fost dificil să selectăm. Avem un mic proiect pentru a sprijini căminul de bătrâni de pe strada Inocențiu Klein, unde e nevoie de o sală de kinetoterapie și gimnastică. Acolo există sala dar nu sunt dotări, așa că ni s-a făcut o solicitare pentru spaliere, bandă de alergare și altele. Un al doilea proiect este cel legat de atelierele vocaționale pentru tineri. În Timișoara există o asociație care se ocupă cu îndrumarea tinerilor pentru viitoarea carieră, iar cei care lucrează acolo nu sunt plătiți. Avem și cazul Deliei Niculescu, o fetiță de 10 ani, bolnavă de leucemie. Are nevoie de un tratament în Germania unde i s-a garantat o recuperare de 90%, dar este vorba despre un tratament foarte costisitor. Din păcate nu putem să acoperim toată suma”, a mai spus Șuba. Ca și la edițiile precedente, participanții la Balul Speranței se vor putea bucura de mai multe momente artistice și o tombolă. De asemenea, vor fi „încoronați” regele și regina balului, respectiv acei participanți care vor face donațiile cele mai substanțiale. Accesul la Balul Speranței se face pe bază de invitație, prețul uneia fiind de 250 de lei.
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…