Categories: Primăria Timişoara

Bani pentru Timisoara Rock Festival, aprobati cu doar cateva ore inainte de primul concert!

Timișoara Rock Festival, un eveniment mult așteptat, a cărui primă ediție începe vineri, 30 octombrie, mai costă bugetul local puțin peste 20.000 de euro față de suma alocată la începutul anului, dar… nu are finanțarea asigurată integral! Proiectul privind alocarea acestei sume apare pe ordinea de zi a plenului extraordinar al CL, care are loc chiar vineri după-amiază.

Primăria Timișoara a adus, la începutul săptămânii, o veste bună pentru fanii rock-ului: trei de zile de muzică bună, gratis, în Piața Victoriei. Aici are loc, în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, prima ediție a Timișoara Rock Festival, la care sunt invitate trupele The Different Class, Implant pentru Refuz, Pro Musica, Pasărea Rock, Mere, Sanctuar, The Weekend Band, Sonatic , Zdob și Zdub, A.L.L. Friends Band, Vest Phoenix Cover și Phoenix. Lăsând la o parte că un eveniment atât de important a fost anunțat atât de târziu, interesant e altceva. Banii pentru organizarea festivalului nu au fost alocați efectiv în totalitate! Proiectul privind privind modificarea Agendei Manifestărilor Culturale a Casei de Cultură va fi supus votului consilierilor locali cu doar câteva ore înainte de primele acorduri ale Timișoara Rock Festival!

Referatul prin care Casa de Cultură cere alocarea unor bani suplimentari pentru organizarea festivalului este datat… 26 octombrie. „Solicităm aprobarea transferului sumei de 90.000 din Agenda Manifestărilor Culturale a Casei de Cultură Timișoara, aprobată prin HCL 52/13.02.2015, de la capitolul «Timișoara inovatoare» – subcapitolul Fashion Days, «Timișoara experimentează» – subcapitolul Festivalul Timland, ediția a II-a, respectiv subcapitolul Made in TM, și alocarea acestei sume proiectului «Festival Rock», de la capitolul «Timișoara muzicală», proiect realizat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara (…) Menționăm că acțiunile care erau prevăzute a se desfășura al aceste subcapitole nu vor mai avea loc. Propunem transferarea sumei de 20.000, sumă alocată inițial pentru organizarea evenimentului «Fashion Days», a sumei de 50.000 de lei, alocată inițial pentru organizarea evenimentului «Fest. Timland, ediția a II-a», respectiv a sumei de 20.000 lei, alocată inițial pentru organizarea evenimentului «Made in TM», pentru organizarea evenimentului «Festival Rock”, se precizează în solicitara semnată de Pavel Dehelean, directorul Casei de Cultură. O zi mai târziu a apărut și referatul primăriei: acesta poartă data de 27 octombrie, chiar ziua în care municipalitatea a anunțat festivalul, printr-un comunicat al cărui conținut este parțial copiat fără jenă dintr-un articol apărut acum un an și jumătate pe un alt site. „Deoarece rock-ul este un gen muzical foarte îndrăgit, prin care pot fi exprimate o multitudine de sentimente și trăiri, de la tristețe și melancolie, la iubire și revoltă, este muzica în care mulți se regăsesc, considerăm că organizarea unui eveniment care să-l promoveze va fi pe placul timișorenilor și va avea un impact deosebit asupra lor și nu numai”, se precizează în acest referat. Dincolo de aceste considerente, se poate pune însă pur ipotetica întrebare ce s-ar întâmpla în cazul în care, prin absurd, proiectul nu ar trece de votul consilierilor… La începutul anului, pentru acest festival au fost alocați, pe aceeași agendă culturală, 200.000 de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago