Categories: Politicieni

Deputatii de Timis ai fostului PDL spun ca PSD a scapat-o pe Udrea de arest

Cine a scăpat-o pe Elena Udrea de arest? Aceasta este întrebarea la care încearcă să găsească răspunsul diferiți politicieni de pe scena națională. Printre ei se numără și Liviu Dragnea, liderul PSD, care spune că Udrea a fost salvată de foștii parlamentari PDL. Deputații de Timiș care au activat în PDL susțin însă că lucrurile stau exact pe dos.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a găsit explicația felului în care s-a votat, în parlament, cererea de reținere și arestare a Elenei Udrea. Social-democratul spune că votul a fost orchestrat de foștii PDL-iști (acum PNL), care și-au găsit aliați în UNPR și în ALDE. „Cei de la PDL au votat în bloc (împotriva cererilor de reținere și arestare, n.red.), cei de la UNPR la fel, din câte înțeleg și cei de la ALDE și o parte din cei de la PNL. A fost o organizare foarte bună (…) Trebuie discutat în coaliție, e un subiect serios. Nu e normal ca noi, ca parlamentari, să ne dăm cu părerea pe cererile justiției. Acolo a fost o acțiune organizată prin care s-a stabilit ca ambele cereri să fie respinse, poate de cei pe care Udrea i-a amenințat cu dezvăluiri în comisia juridică. A fost o acțiune organizata de PDL si au găsit aliați„, a declarat Dragnea.

Deputații PNL (foști PDL) de Timiș au însă o altă ipoteză. Ei spun că Udrea a fost salvată chiar de PSD. „Eu nu am fost în acea zi la parlament, am lipsit din motive medicale. Dar, din discuții cu colegii mei… nici pomeneală de așa ceva. Înțelegerile au fost mai repede între PSD, UNPR și Elena Udrea, în niciun caz cu grupul PNL, care după cum știți, așa cum au spus copreședinții Vasile Blaga și Alina Gorghiu că se va vota la vedere. Majoritatea colegilor au votat la vedere”, ne-a declarat deputatul Cornel Sămărtinean. Aceeași idee o susține și Alin Popoviciu. „Noi am fost la vot și în mare parte am arătat bilele la vedere. Liviu Dragnea poate să spună orice. Eu mă întreb un singur lucru: el se referă la noi, dar la vot au fost prezenți toți miniștrii de la PSD, tocmai în sensul de a o salva. Nu am mai văzut atâți miniștri în parlament demult. Dacă ne uităm atenți la imagini, o să vedem că cei care băgau mâna până la cot în urne erau cei de la PSD, nu cei de la PNL sau din fostul PDL. Eu am votat exact așa cum a spus partidul și partidul mi-a spus că noi, ca de obicei, nu ne punem în calea justiției. Acum știți cum e… Hoțul strigă hoții”, ne-a declarat deputatul.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

7 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

8 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

9 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

11 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

12 ore ago