Categories: Ziaristu' de terasă

Ion Raducanu are dreptate: toti murim. Unii fizic, altii doar politic

Deputatul UNPR de Timiș Ion Răducanu era până acum câteva zile un ilustru necunoscut. Nu mă refer la Timișoara, unde are o anumită notorietate, candidând de două ori la scaunul de primar și fiind chiar prefect o perioadă de timp. Vă mai amintiți faza cu „Codoi”, când a dat alarma că o jumătate de oraș poate sări în aer?

Acum, Ion Răducanu și-a câștigat și o celebritate națională, după ce s-a numărat printre primii care au răspuns comenzii „Generalului Izmană”, care și-a scos trupele la atac. Și a ieșit chiar înaintea veșnicilor spălători de cadavre Gâdea și Badea sau a „guristei” UNPR-iste din garda personală a lui Oprea (nu-mi amintesc numele și nici nu contează). Punându-și limba și pixul în slujba dosului „comandantului suprem”, Răducanu a reușit să oripileze o țară întreagă. Și cu ce a indignat pe toată lumea, evident cu excepția trepădușilor scoși din cazărmi de Generalul mult iubit? „Toți murim mai devreme sau mai târziu!”, a filozofat adânc liderul UNPR Timiș. Corect. Ce nu-i adevărat aici?

Oricât s-a căutat din antichitate elixirul vieții veșnice, acesta n-a fost descoperit. E drept, unii mor mai târziu, la 90 de ani, alții mai repede, la 28. Unii mor în războaie sau calamități, alții de bătrânețe. Unii mor în picioare, alții în genunchi. Iar unii mor doar fiindcă un general cu moacă lombroziană a transformat poliția într-o gardă pretoriană. Dar e adevărat, într-un final, cu toții murim. „Și ăsta care a circulat era cu gândul la serviciu sau unde era cu gândul de a căzut în groapă?”, a mai decretat Răducanu, „ăsta” fiind polițistul decedat Bogdan Gigină. Pe vechiul principiu „morții sunt de vină”, Răducanu a mai găsit și aici o scuză Izmenarului. Chiar așa, în loc să fi fost mândru că, pe întuneric și ploaie, avea onoarea de-a conduce cu 150 de km/oră de la crâșmă la alta pe onor Generalul tavernelor, polițistul n-are altceva mai bun de făcut decât să dea într-o groapă, e clar că se gândea la altceva. (Apropo de gropi, primarul general interimar al Bucureștiului, pentru cine nu știe, e membru UNPR.)

Acum nu mai vorbesc de chestiile cu diversiunea, ONG-urile și postacii plătiți pentru a întina onoarea Generalului. E clar că Oculta Mondială, Marele Guvern Invizibil care vor răul României au dat aici de un adversar redutabil: Generalul Izmană, apărătorul interesului național. Și daca dai în Izmenar, dai în interesul național! De unde și diversiunea creată în jurul accidentului, unde se vede clar că în prima linie sunt cei plătiți de Soros. Cam asta s-ar înțelege din lunga postare a lui Răducanu pe Facebook, care a produs ilaritate în toată țara. Nu-i nicio problemă, fiecare poate abera cât vrea, avem o țară liberă.

Răducanu are însă o problemă pentru viitor. Grăbindu-se să mai pună o cărămidă la cultul personalității lui Oprea și apărând aproape bezmetic abuzul de putere al Izmenarului, riscă puțin să-și cam închidă cariera politică. La fel ca și obiectul lingușelii sale. Și când te gândești că mai cocheta cu o candidatură la Primăria Timișoara… Vorba lui, toți murim mai devreme sau mai târziu. Prin ce a făcut în ultimele zile, Răducanu aproape că a „murit” politic, fiindcă – vorba românului – fiecare pasăre pe limba ei piere.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

34 de minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

3 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

4 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

4 ore ago