CJ Timiș anunța, în vară, demararea unui proiect pe fonduri europene care ar fi trebuit să schimbe radical înfățișarea mai multor ambulatorii ale Spitalului Județean. Cu nouă milioane de euro ar fi trebuit cumpărată aparatură medicală de ultimă oră. La prima licitație nu s-a prezentat nimeni, iar termenul este 31 decembrie…
Un proiect de aproximativ 12 milioane de euro, finanțat în mare parte de UE, e aproape pierdut la Timișoara. Este vorba despre modernizarea ambulatoriilor de specialitate ale Spitalului Județean, care costă peste 56 de milioane de lei, cofinanțată prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Aproape 42 de milioane de lei reprezintă suma nerambursabilă, urmând ca restul cheltuielilor să fie suportate de CJ Timiș. „Eu am afirmat, deși am fost luat în bășcălie de unii, că suma de 12 milioane de euro ar fi valoarea unui spital de la A la Z. Putem spune că e vorba de un spital mai mic, care poate fi introdus în Spitalul Județean”, declara, în august, Titu Bojin, președintele CJ Timiș.
Între timp au început lucrările de reabilitare a încăperilor în care vor fi montate aparatele. Achiziția acestora se dovedește însă foarte dificilă. Prima licitație organizață pe SEAP s-a încheiat, la mijlocul lunii trecute, fără ca vreo firmă să depună o ofertă! Asta, deși procedura s-a adresat inclusiv furnizorilor internaționali. A doua licitație a început de curând, iar termenul este foarte strâns. „Așteptăm până în noiembrie să vedem dacă se prezintă vreun ofertant. Nu știm de ce nu a venit nicio firmă la prima licitiație. Anunțul a stat pe SEAP 100 de zile. Proiectul trebuie finalizat până la 31 decembrie. Dacă nu reușim, va fi declarat pierdut”, spune dr. Marius Craina, directorul SCJUT.
Conform acestui proiect vor beneficia de modernizări cu echipamente medicale ambulatoriile de la Spitalul Județean, Clinica de Chirurgie Plastică – Casa Austria, Clinica de Ortopedie și Traumatologie, Pediatrie – Clinica Bega, ORL copii/adulți – Clinica Bega și Obstetrică și Ginecologie – Clinica Bega. Ar urma să fie cumpărate trei echipamente medicale unice în regiunea vest, respectiv ecograf, computer tomograf și RMN 3 Tesla. În total, la SCJUT ar trebui să ajungă nu mai puțin de 228 echipamente performante. O parte vor înlocui aparatele uzate existente deja, iar altele vor ajunge în spital pentru prima oară.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…