Nu merge cu buldozerul, ci doar prin instanta! O cladire construita ilegal intr-o curte nu poate fi demolata / FOTO

Construiești pe lângă autorizație doar pentru că ai drept de folosință asupra terenului și nu pățești mare lucru! Deși primarul Nicolae Robu susține că pregătise buldozerul pentru demolarea unui case ridicate ilegal în curtea unui alt imobil, intervenția este imposibilă.

În curtea unui imobil de pe Bd. Dragalina a răsărit efectiv o clădire nou-nouță, ridicată fără autorizație. Situația a fost reclamată de vecinii care s-au trezit o casă în fața geamurilor. Oamenii au sesizat Poliția Locală, care a dat o amendă și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Cum s-a ajuns în această situație? Foarte simplu: Constantin Dobrea este proprietarul unui apartament de numai 25 de metri pătrați și are drept de folosință asupra terenului de sub imobil. În acest context, omul și-a ridicat o casă în toată regula, după cum susțin jurnaliștii de la adevarul.ro. „Sunt mai mulţi cetăţeni care etalează o nesimţire de orice limite. Am fost informat că se continuă construcţia de pe strada Dragalina, unde s-a sesizat că ceea ce se întâmplă acolo este în afara legii. Am cerut să mi se pregătească buldozerele şi o să mergem la faţa locului să facem ordine. Terenul pe care se află proprietatea este al statului şi vom interveni”, declara, în urmă cu o săptămână, primarul Nicolae Robu.

La fața locului însă, lucrurile s-au dovedit mult mai complicate. În aceste condiții, nici vorbă de… buldozere. „Este adevărat că m-am deplasat pe Bd. Dragalina, să văd personal care este situația. Am fost însoțit de arhitectul șef și de directorul Poliției Locale. În mod evident, se construiește ilegal. Nu pot însă interveni cu buldozerul, deși l-am pregătit. Proprietarul clădirii are drept de folosință asupra acelui teren, iar drept de folosință înseamnă, conform legii, inclusiv drept de construire. Drept urmare, nu putem decât să aplicăm amendă pentru construire cu încălcarea legii, să cerem stoparea lucrărilor și readucerea lucrurilor la starea anterioară. Apoi, pentru că lucrările nu au fost oprite, să facem plângere penală. Atât ne permite legea, din păcate! Și ne mirăm, atunci, de atitudinea sfidătoare a atâtor indivizi certați cu bunul simț”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu. Edilul a spus, de mai multe ori, că legislația actuală nu permite decât în prea puține cazuri autorităților locale să intervină în cazul unor construcții ilegale, fără să existe sentințe date de instanțe.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

9 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

9 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago