Categories: Timp liber

Timishort, la editia a saptea: patru zile si peste 100 de filme

Festivalul Internațional de Film Timishort a pregătit timișorenilor un sfârșit de săptămână plin, cu peste 100 de scurtmetraje. Proiecțiile vor avea loc între 15 și 18 octombrie la Cinema Timiș, Ambasada și Sala 2 a Teatrului Național Timișoara.

Peste 100 de scurtmetraje se întrec la Timișoara pentru premiile puse în joc la Timishort. Competițiile adună impreună regizori din peste 20 de țări care vor lua parte la proiecții și vor răspunde la întrebările publicului. În fiecare an, Timishort focalizează atenția asupra celor mai recente realizări din anumite țări. Anul trecut invitată a fost Islanda, iar anul acesta accentul cade pe Serbia și Muntenegru. Gala de deschidere este programată joi, 15 octombrie, la Cinema Timiș, de la ora 19, iar trofeele vor fi decernate duminică seară, în același loc, dar de la ora 20.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului îl are ca invitat special pe regizorul Andrew Brand. Scurtmetrajele lui cuprind o gamă largă de genuri, de la dramă, horror sau animație până la documentar experimental. După studiile de Arte Frumoase de la Nottingham Trent University, Brand a realizat numeroase filme, răsplătite cu mai multe premii internaționale. Seria de scurtmetraje create de Andrew Brand poate fi urmărită duminică, 18 octombrie, de la ora 16, la Cinema Timiș. Timishort își propune, în acest an, să pornească o tradiție nouă prin debutul categoriei de scurtmetraje dedicate copiilor: TimiKids. Secțiunea va fi difuzată vineri, 16 octombrie, ora 12, la Cinema Timiș. Datorită parteneriatului cu Sfera Timișoarei, la proiecții vor fi prezenți copii din centrele de protecție, alături de școlarii de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” și de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”. Programul complet al festivalului poate fi găsit aici.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

18 minute ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

4 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

5 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

6 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

6 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

7 ore ago