Categories: Social

Urmeaza exemplul Ioanei Vartosu! Doneaza-ti ziua de nastere pentru o cauza nobila

Medicul Ioana Vârtosu, cea care a înființat Școala Mamei Junior, a decis să-și doneze… ziua de naștere. Totul, pentru a putea să ajute copiii care suferă de diferite dizabilități. Timișorenii cu inimă mare sunt îndemnați și ei să urmeze exemplul, cerându-le prietenilor ca, în loc să le cumpere cadouri de ziua lor, să facă o donație către proiectele Școlii Mamei Junior.

„Iubesc zilele de naștere, le iubesc deoarece în acea zi se reunesc toate persoanele dragi deodată ca și cum ai avea super puterea de a cuprinde un univers întreg în brațele tale. În curând voi împlini 36 de ani, nimic spectaculos în afară de faptul că a mai trecut un an cu totul spectaculos și așa am acel motiv de a mă vedea cu toți oamenii dragi mie. Doar că, în ultimul timp, universul meu de oameni dragi a fost cotropit de copii, mulți copii. Pentru ei, fiecare zi de bazin e zi de sărbătoare și motiv de îmbrățișare. Astfel, am decis să îmi donez ziua de naștere pentru ei! Ce înseamnă asta? Înseamnă că anul acesta nu voi face petrecere, nu voi avea invitați și nu îmi doresc cadouri, decât… un gest din partea voastră. În loc să îmi cumpărați flori, ciocolată, vin și alte surprize, vă invit să donați o sumă de bani. Cu ce îi ajută pe copilași cadoul vostru? Vom achiziționa un lift de bazin! Un lift care să îi manevreze la baie, să poată face duș, să îi coboare și ridice în/din bazin. (…) Un lift care va salva spatele însoțitorilor și a terapeuților. Un lift care să le asigure decența! Promit să gătesc prăjituri pentru fiecare dintre voi în ziua în care vom coborî pentru prima oară un copil în bazin în mod decent, cu un lift! Vă mulțumesc!”, a transmis Ioana Vârtosu pe pagina web a Școlii Mamei Junior.

Până acum, pentru această cauză s-au strâns 12.990 de lei, dar această sumă nu acoperă nici jumătate din costul necesar pentru cumpărarea liftului. În total este nevoie de 27.000 de lei. Timișorenii cu inimă mare mai au la dispoziție două săptămâni pentru a face donații. De asemenea, doritorii pot să urmeze și ei exemplul Ioanei Vârtosu. „Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună (…) Poți folosi această oportunitate pentru a împărți bucurie și celor pe care nu îi cunoști și pentru care momentele de fericire sau speranță din viața lor sunt foarte rare. Îți poți îndemna prietenii care vor să cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru unul dintre proiectele Asociației Școala Mamei Junior”, mai scrie pe site-ul Școala Mamei Junior.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

12 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

13 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

15 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

15 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

16 ore ago